Antalya'da orman yangını !

Antalya'da orman yangını !

Antalya'nın Manavgat İlçesinde yangın çıktı.

Antalya'nın Manavgat İlçesi’ne bağlı Karakaya Mahallesi’nde saat 14.30 sıralarında arazide çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi'nde arazide çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangına 5 helikopter, 12 arazöz, itfaiye ve 100 personel müdahale ediyor.

Saat 14.00 sıralarında Manavgat’ın Karakaya Mahallesi Alara mevkisnde arazide çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangına 5 helikopter, 10 arazöz, itfaiye ekipleri, Manavgat ve Alanya Belediyesi'ne ait su tankerleri ile 100 yangın söndürme ekibi müdahale etti. Köylüler de traktör, su bidonları ve ellerine aldıkları ağaç daları ile söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangında şu ana kadar 5 hektar ormanlık alan ile zeytin ağaçları ile susam tarlarının yandığı belirtildi.

  Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk de yangın bölgesine gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor. Yangında şu ana kadar 5 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Türk, yangının rüzgarın etkisiyle Yalçıdibi Mahallesi ile Gündoğmuş'un Güneycik Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanı tehdit ettiğini söyledi.