Apple hisselerinde büyük hareketlilik

Apple hisselerinde büyük hareketlilik

Yeni ürünlerin tanıtılmasının ardından, Apple'ın hisselerinde büyük hareketlilik yaşandı.

Teknoloji meraklılarının sabırsızlıkla beklediği iPhone 6 modelleri ve iWatch adlı giyilebilir akıllı saatin tanıtılmasının ardından, Apple'ın hisselerinde büyük hareketlilik yaşandı.

Cupertino'da yapılan tanıtımın ardından şirketin borsada işlem gören  hisse senetlerinde büyük hareketlilik yaşanıyor. Güne hisse başına 98,09 dolardan  başlayan Apple senetleri, ürün lansmanından saatler sonra 103,08 dolara kadar  çıkarak, geçen hafta kırdığı tarihi rekora yaklaştı.

Apple, iPhone 6'yı tanıttı

Öte yandan ürün lansmanın yapıldığı alana çok sayıda ABD'li ve yabancı gazeteci gelirken, salona sadece daha önce davetiye gönderilenlerin alınması dikkat çekti.

Salona girişte uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi. Salona giriş yapılan bölgede Apple, ''küçük şirketleri öldürdüğü'' ve ''vergi vermediği'' iddialarıyla küçük bir grup tarafından protesto edildi. Apple'ın New York'taki mağazası önünde ise 19 Eylül'de satışa çıkacak yeni ürünler için iPhonehayranlarının şimdiden sıra beklemeye başladığı, bazı müşterilerin iPhone 6 serisini ilk alanlardan olmak için Hong Kong ve Meksika'dan geldikleri öğrenildi.