Apple iPhone 7 ilk kez ortaya çıktı

Apple iPhone 7 ilk kez ortaya çıktı
Güncelleme:

Apple tutkunlarının merakla beklediği yeni iPhone 7, AMOLED ekranı, seramik gövdesi ve su geçirmez tasarımıyla ortaya çıkıt.

Apple tutkunlarının uzun zamandır beklediği ve hakkında birbirinden ilginç iddiaların öne sürüldüğü iPhone7 yeni bir konsept ile karşımızda. Daha düşük güç tüketim değerlerine sahip ve daha ince olan Super AMOLED ekran dikkat çekerken uzun zamandır kendi ekran paneli teknolojisinde bir değişiklik yapmayan Apple'ın bu konuda devrim gibi bir karar aldığı öne çıkıyor.

Bir diğer iddia ise su geçirmez tasarım. Apple, suya dayanıklılık konusunda bazı patent başvuruları ile görüntülenmişti. Hatta iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde suya dayanıklılık konusundaki detay niteliğinde yenilikler ortaya çıkmıştı. Konsept tasarımda standart 3.5 mm kulaklık girişinin olmaması da dikkat çekici bir detay olarak karşımızda.

Apple’ın tedarikçilerinden biri olan Catcher Technology isimli firma, iPhone kasalarının yaklaşık %35’lik bir kısmını üretiyor. Dolayısıyla bazı bilgilere basın mensuplarından önce ulaşabiliyor. Firmanın iddiasına göre Apple, iPhone 5 modelinden bu yana kullanılan anten çizgilerini ortadan kaldırıyor. Anten çizgilerinin ortadan kaldırılması, cihazın gövdesinde daha az ek parça ve yekpare gövde anlamına geliyor.

iphone-7-super-amoled-konsepti.jpg

Son detay ise seramik arka gövde. Malzeme kalitesinde önemli bir değişiklik olarak seramik gövde iddiaları da bu konsept tasarımda karşımıza çıkıyor. Parlak ve düz gövdenin hammaddesinin bir kısmını seramik oluşturabilir. Tabii ki bu bilgilerin hepsi iddia düzeyinde ancak güçlü iddialar olduğunu söylemeliyiz.

iPhone 7 Super AMOLED ekran haricindeki konular hakkında karar vermek için henüz çok erken ancak tüm beklentiler ortak, ne zaman çıkacağı tam olarak açıklanmayan iPhone 7’de önemli değişiklikler bekleniyor.

 

Etiketler yeni iphone iphone7