Aracını Gasp Ettikleri Taksiciyi Öldürdüler

Aracını Gasp Ettikleri Taksiciyi Öldürdüler

KONYA'nın Kadınhanı İlçesi'nde 15 gün önce kaybolan taksi şoförü 23 yaşındaki Ramazan Işık'ı, aracını gasp etmek isteyen cezaevi firarisi 26 yaşınhdaki...

KONYA'nın Kadınhanı İlçesi'nde 15 gün önce kaybolan taksi şoförü 23 yaşındaki Ramazan Işık'ı, aracını gasp etmek isteyen cezaevi firarisi 26 yaşınhdaki Murat E.'nin av tüfeğiyle ateş ederek öldürüp, arkadaşı 25 yaşındaki Hüseyin D. ile cesedini dereye attığı ortaya çıktı.

Konya'nın Kadınhanı İlçesi'nde taksicilik yapan Ramazan Işık'ın, eve dönmemesi üzerine hayatından endişe eden ailesi, durumu polise bildirdi. 12 şubat tarihinde kaybolan taksicinin 42 GEG 05 plakalı aracı da 15 Şubat tarihinde Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulundu. Kamyon garajında terk edilmiş aracın şoför koltuğunda ise kan izlerine rastlandı.

ZANLILAR BELİRLENİP TAKİBE ALINDI

Taksicinin öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Emniyete ait mobese ve iş yerlerinin güvenlik kameraları incelemeye alındı. Görgü şahitlerinin ifadesi sonrasında ise taksiye son olarak uyuşturucu madde bağımlısı ve cezaevi firarisi olduğu belirlenen Murat E. ve arkadaşı Hüseyin D.'nin bindiği bilgisine ulaştı.

ANNESİNEA KENDİSİNİ İHBAR ETTİRDİ

Zanlıları yakalamak için çalışma başlatan polis, Murat E.'nin kaybolan taksiciye ait aracın bulunduğu 15 Şubat günü ilçeye geldiğini belirledi. Cezaevi firarisi olan Murat E. cinayetle ilişkisini gizlemek için, aynı gün kendisini annesine ihbar ettirdi. Murat E.'yi fiziki takibe alan polis yapılan teknik takip sonucu da diğer zanlı Hüseyin D.'nin Antalya'da sevgilisinin yanında olduğunu belirledi. Eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, geçen Perşembe günü Murat E.'yi Kadınhanı İlçesi'ndeki evinde, Hüseyin D.'yi ise Antalya'daki sevgilisinin evinde yakalayarak gözaltına aldı.

RAHATÇA GEZEBİLMEK İÇİN TAKSİYİ GASP ETMİŞLER

Uyuşturucu madde bağımlısı olan zanlılar polisteki ifadelerinde suçlarını itiraf ettiği öğrenildi. Olay günü evde çakmak gazı çektiklerini anlatan Murat E.'nin polise "Cezaevi firarisi olduğum için rahat bir şekilde dışarıya çıkamıyordum. Yakalanma korkum olduğu için de kimse görmesin diye evimize sürekli bahçe duvarından atlayarak ve pencereden giriyordum. Hüseyin ile her istediğim yere rahat bir şekilde gidemiyordum. Bir aracın bu sorunumuzu çözeceğini düşündük. Olay günü evde çakmak gazı çekerken arkadaşım Hüseyin cep telefonu ile Antalya'daki sevgilisini aradı. Ben de cep telefonunu elinden alarak ilçedeki taksi şoförü Ramazan Işık'ın telefon numarasını verdim ve evin bulunduğu adrese çağırmasını istedim. Hüseyin yola çıkıp gelen taksideki şoförün yanına binerken, ben de elimdeki tüfekle duvardan atlayarak aracın yanına gittim ve arka koltuğa bindim. Şoföre ilçe içi tarifesi olan 5 lirayı verdikten sonra hareket etti. Çevre yoluna çıktığımız sırada kız arkadaşımın da bulunduğu Dilovası'na gitmek istediğimizi söyledim. Kabul etmeyince av tüfeği ile sırtından ateş ettim. Kanlar içerisinde kalan şoför öldü. Ardından ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Ilgın İlçesi'ne bağlı Zaferiye Mahallesi'ndeki dere kenarına gittik. Şoförü araçtan çıkarıp cüzdan ve cep telefonlarını aldıktan sonra dereye attık. Sonra da ilçeden ayrıldık" diye ifade verdiği öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Zanlılara yaptırılan yer gösterme sonrası taksi şoförü Ramazan Işık'ın cesedi Ilgın İlçesi'ne bağlı Zaferiye Mahallesi'ndeki dereden çıkartılarak, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Gasp ve tasarlayarak adam öldürme suçundan dün adliyeye sevk edilen Murat E. ve Hüseyin D. ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FOTOĞRAFLI