Aradığınız zeka Google değil !

Aradığınız zeka Google değil !
Güncelleme:

Uzmanlar, internetin arama devi Google için çarpıcı bir uyarıda bulundu.

Herhangi bir bilgiye ulaşmamız sadece saniyeler alıyor. Aklımıza takılan, anımsayamadığımız bir şeyi iki tık hareketiyle yeniden hatırlıyoruz. Google sağ olsun! Peki sonuç? Araştırmacılar uyarıyor: İnternetteki arama motorları nedeniyle kendimizi olduğumuzdan daha zeki sanıyoruz...

Google ve diğer arama motorlarına duyduğumuz sonsuz güven, kendi bilgi düzeyimiz hakkındaki algımızı etkiliyor. Yale Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden araştırmacılara göre, internette arama yapma imkânları insanların kendilerini aslında olduklarından daha zeki sanmalarına neden oluyor.

Araştırma ekibinden Matthew Fisher “ İnternet , istediğiniz her türlü soruyu sorabildiğimiz ve dünyanın bilgisinin parmak uçlarımızda olduğu çok güçlü bir mecra” diyor ve ekliyor: “Bu kaynak sayesinde kendi bilgi dağarcığımız hakkında yanılmak çok kolay hale geliyor.” Amerikan Psikoloji Derneği tarafından yayımlanan bir dizi deneyde internet kaynaklarına erişebilen katılımcı grubun kendilerini, online araştırma yapamayan kontrol grubundan daha bilgili olarak tanımladıkları görüldü. Araştırmacıları şaşırtan sonuçlardan biri ise deneyde internet erişimi sağlanan katılımcıların, aradıkları şeyi bulamadıkları halde yine de kendi bilgi dağarcıkları hakkında abartılı bir görüşe sahip olmaları oldu. Katılımcıların ayrıca; internette araştırma yaptıktan sonra beyinlerinin, eski usül araştırma yapan kontrol grubundakilerden daha aktif olduğunu düşündükleri görüldü. Dokuz ayrı deneye sayıları 152 ile 302 arasında değişen katılımcılar katıldı. Her bir deney farklı katılımcılarla yürütüldü.

The Daily Mail