Araştırma için ormanı yakmışlar

Araştırma için ormanı yakmışlar

Doktora tezlerini tamamlamak için yangın çıkardılar, 30 hektarlık ormanı kül ettiler.

’Kontrollü Yangına Müdahale’ araştırması yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi araştırma görevlisi Bahar Dinç Durmaz (30) ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi araştırma görevlisi İsmail Baysal (30) anız yakmak için Edirne Valiliği’nden izin aldı.

Doktora tezlerini tamamlamak için ’Kontrollü Yangına Müdahale’ araştırması yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi araştırma görevlisi Bahar Dinç Durmaz (30) ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi araştırma görevlisi İsmail Baysal (30) anız yakmak için Edirne Valiliği’nden izin aldı.

İki öğretim görevlisi önceki gün öğle saatlerinde Meriç İlçesi’ne bağlı Subaşı Beldesi’nde yanlarındaki orman işçileri ile birlikte anızları tutuşturdu. Etkili rüzgár, yangının büyümesine neden oldu ve kontrolden çıkan alevler çevredeki kızılçam ağaçlarını tutuşturdu. Alevlere müdahalede yetersiz kalan orman işçileri ve iki araştırma görevlisi ise hemen Keşan Orman İşletme Şefliği’nden yardım istedi. Uçak ve helikopterler ile çok sayıda orman işçisinin söndürmeye çalıştığı yangın, gece yarısı söndürülebildi.

Doktora tezi için yakılan anız yangını sonrası ise 30 hektarlık ormanlık alan kül oldu. Yangının ardından gözaltına alınan Bahar Dinç Durmaz ve İsmail Baysal ise ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet