Arınç: 'AK Parti her an hazır olmalı'

Arınç: 'AK Parti her an hazır olmalı'

TBMM eski başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partililere her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olma çağrısı yaptı.

TBMM eski başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ve ağabeyi Ümit Doğay Arınç ile birlikte Ak Parti Manisa İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programına katıldı.

Tevfik Lav Tesisleri'ndeki iftarda Ak Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir, AK Partili ilçe başkanları, belediye başkanları ile partililer katıldı. 

ZAFER SARHOŞLUĞU İÇERİSİNE DÜŞMEYECEK

Türkiye'nin şu anda bir imtihandan geçtiğini ve bu imtihandan geçmesi için parti teşkilatlarının sıkı bir şekilde çalışması gerektiğinin altını çizen Arınç, "Dolayısıyla zor günlerdeyiz. Ama bu zor günleri aşacağız. İktidara geldiğimizde de farklı zorluklar vardı. Ama hamdolsun çok başarılı olduk. Bugün de bir imtihanın içerisindeyiz. Bu imtihanlardan da başarıyla çıkmak Allah'ın izniyle mümkün olacak. Şartı nedir, teşkilatımız dipdiri olacak. Zafer sarhoşluğu içerisine düşmeyecek. Her gün görevini en güzel şekilde hatırlayacak. Herkese ulaşacak. Herkesle el sıkışacak ve kucaklaşacak. Ramazan ayı bunlardan bir fırsattı. Bunun kadrini bilelim. Aramızdaki kırgınlıklar, küskünlükler varsa bunları giderelim. Bir yanlışlığımız varsa söyleyin ve onu da düzeltelim. Herkesle el sıkışırsanız, ama 'Nasıl olursa olsun biz iktidar olacağız' sarhoşluğuna girmeden bunu yaparsak, belediye seçimlerini de alırız, Allah'ın izniyle bütün seçimlerde muvaffak oluruz. Türkiye'de artık Ak Parti bir markadır. Bir güçtür. Yaptığı hizmetlerle de bir zafer madalyası takmıştır" diye konuştu.

AK PARTİ TEŞKİLATI HER AN HAZIR OLMALI

2019 yılında yapılacak olan seçimlere değinerek, partililere her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olma çağrısında bulunan Arınç şöyle konuştu:

"7 Haziran'daki sonuçlar bize hiç tahmin etmediğimiz bir şekilde 5-6 ay sonra başka bir seçimi getirdi. Taşlar yerine oturdu. Ak Parti tekrar tek başına iktidara geldi. 2016 yılında olduğumuza göre, bundan sonra 3 yıl kaldı diyoruz. Umut ederim ki böyle olsun. Ama 'hazır ol cenge, eğer istersen sulhu selah' atalarımız böyle demiş. Cenk edecek halimiz yok, silahlanacak halimiz yok, elde kılıç kalkan yola düşecek halimiz yok. Eskiler böyle demişler. Barış istiyorsan güçlü olacaksın. Güçlü, kuvvetli olacaksın, senden korkacaklar ve ilişmeyecekler. O yüzden 2019'a kadar önümüz çok rahat diye bakalım ama takvime göre, her an da seçim olabilirmiş veya seçim benzeri bir şey yapılabilirmiş, bir referandum gündeme gelebilirmiş, Türk siyasi tarihinde bugüne kadar karşılaşmadığımız herhangi bir demokratik bir yarış olabilirmiş gibi kendimizi her han hazır tutmamız lazım. 3 ay, 5 ay veya 1 sene sonra seçim olacak mı olmayacak mı diye papatya falı tutmak yerine teşkilatını adam gibi yukarıdan aşağıya adeta makinenin dişliler gibi doğru çalışması lazım. İl, ilçe, belediye başkanlarımız hepsi bir disiplin içerisinde, hepsi her han her bir görevi hazır şekilde bir seçim ve yarış hazırlığı içerisinde olmamız lazım."