- IMKB

- 54.917
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3205
- Altın

- 623,25
- Ankara : 11 °C
- İstanbul : 15 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 12 °C
Arınç görevden almanın arkasında !

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin amacının kanunda yazılı olan hususun ’Daha büyük harflerle ve daha çok anlaşılır bir biçimde hayata geçirilmesi’ olduğu söyledi. Kanun teklifinin muhalefetin eleştirmesine ise Bülent Arınç, "Çok büyük bir endişe, hukuk ihlali olduğunu herhalde onlar da düşünmüyorlar. Eğer böyle bir tehlike ve endişe olsaydı Kılıçdaroğlu işini gücünü bırakıp deve güreşine gitmezdi" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde, Müze Profesyonelleri İçin Çok Taraflı Eğitim Projesi’nin ilk ayağı olan Ankara Programı’na katıldı. Bülent Arınç burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT’çinin ifadeye çağrılmasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle dedi:
"İstanbul’da özel yetkili savcının bir talebi oldu. Bu talebin yasaya uygun olmadığı konusunda görüşler ifade edildi. Çünkü MİT Kanunu’nun 26’ncı maddesi gereğince Başbakan’ın izin vermesi halinde bir soruşturma yapılabileceği yazılı. Ancak, özel yetkili savcı ceza muhakemesinden aldığı yetkiyle böyle bir soruşturma başlattığını ifade etti. Ancak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na haber vermemesi ve yetkisini kötüye kullanması sebebiyle elinden bu soruşturma dosyası alındı ve başka savcılar görevlendirildi. Bu konu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yetkisinde olan bir konu ve HSYK ile bir ilgisi yok."
"YARIN ADALET KOMİSYONU’NDA GÖRÜŞÜLECEK"
Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , şunları söyledi:
"MİT Kanunu’nda yazılı olan hükmün hayata geçirilmesi, kötüye kullanılmaması ve yanlış anlaşılmaması amacıyla da bir milletvekili arkadaşımızın verdiği kanun teklifi var. Bu kanun teklifi sanıyorum yarın Adalet Komisyonu’nda görüşülecek ve daha sonra Genel Kurul’da kanun son şeklini alacak. Bu kanun ile amaçlanan şey aslında herkesin bildiği kanunda yazılı olan hususun daha büyük harflerle ve daha çok anlaşılır bir biçimde hayata geçirilmesidir. Tabi bir tasarı olsa idi Bakanlar Kurulu’nda görüşülüp tartışılması gerekirdi. Bu konu mümkün değil çünkü bu konu bir milletvekilinin teklifi olarak geliyor. Komisyon ve Genel Kurul’daki görüşmeler sırasında hükümeti temsilen herhalde Adalet Bakanı bulunacaklar. Kanunun en iyi şekilde çıkması için hükümetimizin görüşünü bu teklife yansıtacaklar."
İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, MİT’çilerin ifadeye çağırılması ile ilgili yazılı açıklamadan haberi olmadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Görevlerini kötüye kullanma’ şeklinde tanımlanabilecek bir husus varsa aslında bu konuda MİT Kanunu’nun 26. maddesi içinde sayılmış hususlardır. Demek ki yeni bir kanunun yeni bir maddenin gerekçesi ile birlikte daha anlaşılır hale getirilmesi gerekiyor. Bu da kanun teklifinin aslında ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.
Muhalefetin yasayla ilgili eleştirisine değinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eleştirilerin olacağını ancak, çok büyük bir endişe, hukuk ihlali olduğunu herhalde düşünmediklerini kaydederek, "Eğer böyle bir tehlike ve endişe olsaydı Kılıçdaroğlu işini gücünü bırakıp deve güreşine gitmezdi. Komisyon’dan geçer ve eleştirilerini yaparlar. Önergelerini verirler. Ondan sonra topluca Anayasa Mahkemesi’ giderler. Genel Kurul’dan çıktığı zaman Anayasa Mahkemesi’de Anayasa’ya aykırılık görürse bu kanunu elbette iptal eder. Hukuk devletindeyiz. Görüşmeleri kilitlemek, bağırmak, çağırmak, işgal etmek inkel bir tutum olur. Hiçbir muhalefet üyesinin de bunu aklından geçirdiğini düşünmüyorum" dedi.
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi











































Bu habere 18 yorum yapıldı.
inşallah sizi de görevdan alan biri çıkar allah büyük şimdi istediğinizi yapın ne denirki, hani hukuk devleti nerde hukuk devleti değil AKP DEVLERİ HER HALDE
BeğendimBeğenmedimBoş konuşmalar, siyasetin kelime oyunlarından oluştuğunu artık herkez öğrendi. kimin ağzı halkı oyalamak adına iyi laf yapıyorsa o alkışlanır bizde. ben de sayın arınç'ı bu ifadelerinden(laf salatası) dolayı alkışlıyorum. ŞAK ŞAK ŞAK ŞAK...
BeğendimBeğenmedimhukuk herkese eşit g.kurmaybaşkanı bile tutuklanabiliyordu tam anlamıyla demokrasiydi ne oldu hukuğa sayın arınç ayaklar altına alındı sivil anayasa bilme kaç yalanlar.kozinoğlu içeride ölürken yasalar neredeydi. bu kadar ayağa düşmedi hukuk ve yasalar her kurum içinde çürümüşlük almış gidiyor.güzel günler bırakamayacağım yeni doğacak çocuğuma
BeğendimBeğenmedimkime dokunuyor ona bakar kotuyeymis hadi ordan
BeğendimBeğenmedimIktidarda senin partin var ve kim gorevini iyiye kullaniyor. Cumhurbaskani ulkede yopratilmamis kurum kalmadiktan sonra kurumlari yiprastmayin diyor. Daha dune kadar muhalifleriniz tutuklanirken yargiya mudahale edemeyiz herkes saygili olsun diyordunuz. Ne oldu? Ucu size sana dokundu. Oy ugruna neler yaptiginiz meydana cikti. Gorevini kotuye kullanalar ulkeyi satip gercekleri halktan gizleyenlerdir.
BeğendimBeğenmedim