Arınç: ''Öcalan gücünü göstersin''

Arınç: ''Öcalan gücünü göstersin''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP veKandil’in çözüm sürecindeki rolünü eleştirdi.

Arınç, A Haber televizyonunda katıldığı programda, çözüm süreci konusunda HDP’nin sorumlu hareket etmediğini ve İmralı ile Kandil arasında “kuryelik”ten öte görev üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

“HDP, Cemil Bayık veyaMurat Karayılan ağzıyla nasıl konuşabilir?” diyen Arınç, Kandil’in itirazıyla çözüm sürecindeki gelişmelerin durduğunu öne sürdü.

Bir kavga yaşandığını öne süren Arınç, “Öcalan gücünü HDP üzerinde, Kandil üzerinde göstersin. İmralı’ya gidenlerin profili belki değiştirilecek. Bu yolu aşmak varken öbür taraf silahını göstermesin” dedi.

‘Ortak açıklama olmaz’
 
Hükümetle HDP heyetinin çözüm sürecine dair ortak açıklama yapmasının söz konusu olmadığını da söyleyen Arınç, “Öcalan’ın bildirdiği haberlerin Kandil tarafından kabul edildiğine dair açıklama yapması ve hükümetin bunu uygun bulduğunu açıklaması lazım. Yan yana ortak açıklama söz konusu değildir. Siz bunları kabul ettiğinizi söyledikten sonra hükümetin ‘Biz de böyle söylüyoruz, yapılacaklar bunlardır’ demesi lazım” diye konuştu.
 
Arınç, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın açıkladığı Abdullah Öcalan’a ait 10 maddelik taslakla ilgili ise, “Hükümetin bunun üzerine atlaması düşünülemez. Bizim yaptığımız müzakere değil. Adam diyor ki ‘Ben silahı bırakmam çünkü halkı korkutmam lazım, vazgeçmem’ diyor. Biz de diyeceğiz ki ‘Beraber bir çay içelim, kaçtan aşağı olmaz. Biz deli miyiz yahu?” dedi.