ARINÇ'TAN KRİTİK AÇIKLAMA

ARINÇ'TAN KRİTİK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu

"Allah ömür verirse Cumhurbaşkanımızın ikinci..."
AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci kez cumhurbaşkanlığına aday olacağı sinyalini verdi.




 

0Sitene Ekle
["Allah ömür verirse Cumhurbaşkanımızın ikinci..."]

 

İHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi’ne katıldı. Toplantıda AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekilleri, AK Partili İlçe ve Belediye Başkanları ve partililer hazır bulundu.

“ALNINIZDAN ÖPÜYORUM”
Danışma Meclisi’nde partililere hitap eden Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, “İlk turda değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçildi. Hiçbir itiraz olmadı ve Türkiye ilk seçiminde 12’den vurdu. Çok şükür bütün bu imtihanlardan İstanbul başarı ile çıktı. Her zaman çizgi yukarı doğdu oldu. En büyük hesaplar, hileler, dedikodular İstanbul için yapıldı. Bütün partiler İstanbul’a oynadılar ama hamdolsun dimdik durdunuz. Bu başarılardan imzası olan AK Parti’ye gönül veren bütün kardeşlerimin alınlarından öpüyorum” dedi.

“BİZ GİDERSEK TÜRKİYE’DE HER ŞEY KÖTÜLEŞİR”

2015 yılında yapılacak milletvekili seçimlerini hatırlatan Arınç, “Çok önemli bir seçimle karşı karşıyayız. İster Haziran’da olsun, ister 3-5 gün önünde olsun. Olmaz olmaz diye bir şey yok. Türkiye’de ihtiyaçlar olursa biraz önünde biraz arkasında bu işler yapılabilir. 2015 Haziran 7’sini hedefleyerek bu seçimden başarı ile çıkmak zorundayız. İstikrarın devamı, AK Parti’nin dimdik iş başında olduğunu göstermek ve birilerinin değirmenine su taşımamak için yapılan siyaset mühendisliği bozmak için yeniden iktidar olma mecburiyetimiz var. Biz buna mahkumuz. Biz iktidar olmak zorundayız. Biz gidersek Türkiye’de her şey kötüleşir. 12 yıl büyük istikrarla ülkeyi başarıda başarıya götüren insanları gitmesi demek Türkiye’nin zor günlere, karanlık dönemlere dönmesi ise buna izin vermeyeceğiz. Buna halkımız da izin vermeyecek” diye konuştu.

“BUNLARIN ELİNE KALSAK 5 AY MAAŞ ÖDEYEMEZLER”
Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Arınç, “Bunların eline kalsak 5 ay maaş ödeyemezler, bütün yatırımlarımız kalır, birbirlerini yerler. Geçmişte örneklerini gördük. Bunlar devlet idaresi bilmez. Onlar sadece baskıcı anlayışla milleti sürü gibi görmeye başlar ve hala ülkenin bu şekilde yönetileceğini düşünürler. Gözünüzü kapatın ve şöyle bir ihtimali düşünün. 3 aylığına AK Parti iktidarı ‘ceee’ deyip kaçıverse, kim hükümet kuracak, dış ilişkileri kim götürecek bulamazsınız. Keşke bulabilseydik. Keşke daha iyileri olsa da ‘biz kazanamazsak da onlar kazanır ülke istikrarı devam eder’ desek. Bazen böyle bir ihtimali düşünüyorum ve afakanlar içinde uyanıyorum. Bunların 50 sini toplasanız bizim 50’de birimizi yapamazlar. Bizim olup olmamamız önemli değil AK Parti olmalı. AK Parti bu ülkeyi yönetmeye devam etmeli. Millet bizden ümidi kesinceye kadar. Biz inşallah çok büyük bir hata yapmazsak bu millet bizi hep destekleyecek” şeklinde konuştu.

“ALLAH ÖMÜR VERİRSE CUMHURBAŞKANIMIZIN İKİNCİ DÖNEMİNİ GÖRECEĞİZ”
2015 seçimlerinin bir kader seçimi olacağını vurgulayan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ondan sonra 4 sene istikrarlı bir dönem. Yola devam edeceğiz ve büyük bir istikrar döneminde bütün hizmetlerimiz taçlandıracak çok güzel şeyler yapacağız. Geçmişte her sene bir iki seçim gördük. Bir iki seçim demek devlet idaresinde de çok sıkıştığımız günler olmuştur demek. Ama 2015 -1019 seçimsiz bir dönemdir. Sonra çok güzel bir döneme rastlayacağız. 2019’da bütün seçimleri bir arada yapacağız. Allah ömür verirse Cumhurbaşkanımızın ikinci dönemini göreceğiz. Milletvekilleri ve belediye seçimleri yenilenecek. Belki 3 sandığı bir araya getireceğiz.”

“İNSANIN HEDEFİ UFUKLAR KADARDIR”
“Bir insanın hedefi ufuklar kadar olur” diyen Arınç, konuşmasında Ömer Seyfettin’in Kızılelma hikayesinden örnekler verdi.
Cumhuriyet’in 91. Yılının yakında kutlanacağını söyleyen Arınç, “Allah kısmet ederse 2023’te de 100. yılı kutlayacağız. Buna dair büyük projelerimiz var. 2023 hedeflerimiz var. Görebileceğiniz en son nokta sizin hedefiniz olmalı. Eski tarihimizde buna kızılelma diyebilirler. Herkes Ömer Seyfettin’in kitabını alsın okusun. Ömer Seyfettin genç yaşta vefat etmiş insan. 30 sene daha yaşasaydı kim bilir neler yazacaktı adam. Onun hikayelerinden Kızılelma hedefe vardığınız zaman ondan sonraki hedeftir. Hedef böyle olmalı. Hedef ufuklar kadar olacak” ifadelerini kullandı.

“TRT’DE 40 YILDA BİR GÜZEL BİR DİZİ YAPMIŞTIK”

Arınç TRT’de yayınlanan Kızılelma dizisinin sonlandırılmasına da üzüldüğünü belirterek, “Biz TRT’de 40 yılda bir güzel dizi yapmıştık. Geçen final bölümü dediler canım sıkıldı. İnşallah bitmemiştir. Kızılelma diye bir dizi vardı. Çok da güzeldi ama birileri çekemedi herhalde. Final yazısına da üzüldüm. Final Haziran’da olur. Herhalde bitirdiler” dedi.
AK Parti’nin geçtiğimiz seçimlerdeki başarılarını hatırlatan Arınç, “Millet ufku olan insana inanıyor, hedefi olan insana inanıyor. Küçük hesaplar peşinde koşan, dalavera yapan, birbirini çekiştiren hokkabazlara inanmıyor” şeklinde konuştu.