Arınç'tan o haberlere yalanlama

Arınç'tan o haberlere yalanlama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisinin HDP'nin oy oranını söylediği ve Melih Gökçek hakkında konuştuğu haberleri yalanladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Gökçek Hesabını Verecek" ve "HDP yüzde 11-12' başlılığıyla yayınlanan haberleri yalanladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısındayayınlanan ve bazı internet sitelerinde"Gökçek Hesabını Verecek" ve "HDPyüzde 11-12" başlılığı ile yer alanhaberlerin gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Arınç, yazılı açıklamasında, dün akşam İstanbul'da davet üzerine Bab-ı Ali toplantılarına katıldığını belirtti.

Toplantının ilk bölümünün basına açık yapıldığı ve bu bölümde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevleri ve "Yeni Anayasa Çalışmaları Işığında Demokratik Açılım Süreci ve Başkanlık Sistemi" konusunda düşüncelerini söylediğini bildiren Başbakan Yardımcısı Arınç, "İlk bölümde söylediklerimle ilgi basında yer alan haberlere itirazım yoktur" değerlendirmesini yaptı.

Basına kapalı ikinci bölümde ise şahsına yöneltilen bazı sorulara analiz yaparak düşüncelerini açıkladığını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Bu konuşmalarımın içinde HDP'nin barajı aşabileceğine ihtimal vermedim. Ancak farklı anket sonuçlarına göre değerlendirdim. Ayrıca Melih Gökçek'i itham eden bir sözüm olmadı. Daha önceki açıklamamı tekrar ettim. Yanlış anlamalara yol açabilecek bu başlıkların gazetelere haber olması ve mahremiyeti olan bir haberin ifşa edilmesi sebebiyle üzgünüm."