Arızayı Gidermek İsteyen Emekli İşçi Akıma Kapılıp Öldü

Arızayı Gidermek İsteyen Emekli İşçi Akıma Kapılıp Öldü

TUNCELİ'de FEDAŞ işçilerinin grevde olması nedeniyle şirketin Ovacık İlçesi Çakmaklı Köyü'ndeki arazıya gidermesini istediği emekli işçi, 52 yaşındaki...

TUNCELİ'de FEDAŞ işçilerinin grevde olması nedeniyle şirketin Ovacık İlçesi Çakmaklı Köyü'ndeki arazıya gidermesini istediği emekli işçi, 52 yaşındaki İbrahim Atan, akıma kapılarak öldü.

AKSA Elektrik'e bağlı Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (FEDAŞ) 9 ilde Tes-İş sendikası ile yapılan toplu sözleşmeye Tunceli'de tepki gösteren 100 çalışan Enerji-Sen'e üye olarak firmalarının kendileri ile toplu sözleşme yapmasını isteyerek 23 gün önce greve gitti.

Çalışanların Tunceli'de grevde olması nedeniyle Ovacık İlçesi'nin 12 köyüne meydana gelen arızalar nedeniyle 3 günden bu yana enerji verilemedi. İddiaya göre işçileri grevde olan firma, köylülerden gelen yoğun baskı üzerine daha önce emekli olan eski çalışan İbrahim Atan'dan köydeki arızaları gidermesini istedi. Atan, eski çalıştığı firmanın isteğini kabul ederek Çakmaklı Köyü'ne gitti. Köydeki trafodan enerjiyi kesen Atan, kıpan kabloyu onardığı sırada henüz tespit edilmeyen nedenle akımın yeniden gelmesi üzerine akıma kapılarak ağır yaralandı. Atan, kaldırıldığı Ovacık Devlet Hastanesi'nde öldü.

Ovacık Cumhuriyet Savcılığı köyde incelemelerde bulundu. Savcılığın olayda ihmal olup olmadığını da belirlemek için soruşturmayı genişlettiği belirtildi.

FD(GG/İD)