Asansör Boşluğuna Düşen Çocuk Hayatını Kaybetti

Asansör Boşluğuna Düşen Çocuk Hayatını Kaybetti

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde arkadaşlarıyla saklambaç oynayan 12 yaşındaki kız çocuğu, saklanmak için girdiği inşaatın asansör boşluğuna düşerek...

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde arkadaşlarıyla saklambaç oynayan 12 yaşındaki kız çocuğu, saklanmak için girdiği inşaatın asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Küçük kızın yakınları inşaatta hiçbir güvenlik tedbiri alınmamasına tepki gösterdi.

İstasyon Mahallesi Ergin Sokak'ta yapımı devam eden bir inşaatta meydana gelen olayda, iddiaya göre İlyas-Derya Akpınar çiftinin 12 yaşındaki kızı Tutku Akpınar, arkadaşlarıyla saklambaç oynamak için dışarı çıktı. Saklanmak için evlerinin karşısında bulunan inşaata giren küçük kız, burada dengesini kaybederek, içinde su birikintisi bulunan asansör boşluğuna düştü.

Akşam üzeri dışarı çıkan Tutku'dan yaklaşık yarım saat boyunca haber alamayan ailesi, komşuları ile birlikte küçük kızı aramaya başladı. Küçük Tutku, komşuları tarafından inşaatın asansör boşluğundaki suyun içinde hareketsiz bir şekilde bulundu.

Komşuları tarafından asansör boşluğundan çıkarılan Tutku, kısa sürede olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 12 yaşındaki Tutku, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayı haber alan ailesi, yakınları ve komşuları ise soluğu Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde aldı. Minik kızın ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirirken, olayın meydana geldiği inşaatta gerekli tedbirlerin alınmadığını öne sürdü. Küçük kızın yakınları, inşaatın kapısının olmamasına ve asansör boşluğunun önünün kapatılmamasına tepki gösterirken, mahalle sakinleri ise "İnşaatın bekçisi var. Fakat olayın meydana geldiği saatlerde bir düğüne gittiği için inşaatta değildi" dedi.

Küçük Tutku'nun cenazesi, Cumhuriyet Savcısı Eyüp Savcı'nın incelemesinin ardından, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA