Asansör Kazası Kurbanı Ferdi Ve Tahir Kara Kardeşler, Gümüşhanede Toprağa Verildi

Asansör Kazası Kurbanı Ferdi Ve Tahir Kara Kardeşler, Gümüşhanede Toprağa Verildi

İSTANBUL Mecideköy’deki Torun Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçiden 19 yaşındaki Ferdi Kara ile ağabeyi 25 yaşındaki Tahir Kara, memleketleri Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Yeşilbük Beldesi...

İSTANBUL Mecideköy’deki Torun Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçiden 19 yaşındaki Ferdi Kara ile ağabeyi 25 yaşındaki Tahir Kara, memleketleri Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Yeşilbük Beldesi Konaklı Mahallesi’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kara kardeşler için Konaklı Camii’nde dua ardından cenazeler mahalle mezarlığına getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, protokol üyeleri ve köylüler katıldı. Cenazeler kılınan namaz ardından aynı yerde yan yana defnedildi. Cenaze namazı sırasında Vali Yavuz ve Milletvekili Aydın, baba Mithat Kara’yı teselli etti. Aile üyelerinden fenalık geçirenler ambulansta tedavi altına alındı.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Ferdi ve Tahir Kara, mahalle mezarlığında yan yana toprağa verildi. Kara kardeşlerin en küçüğü Gökhan Kara, ağabeylerinin mezarlarının başına dikilen ve isimlerinin yazılı olduğu tahtaları öperken, diğer kardeş Murat Kara’ yı ise arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Cenazeler toprağa verildikten sonra mezarlığa gelen anne Arzu Kara ise çocuklarının mezarlarına toprak attı, su döktü. Gözyaşlarına boğulan anne Arzu Kara ve diğer aile üyelerini yakınları teselli etti.

BAŞBAKAN’DAN TELEFON

Gazetecilere açıklama yapan ve çocuklarının şehit olduğunu söyleye Mithat Kara, "Dostlar sağ olsun. 4 oğlum daha var, Allah’a feda olsun. Sayın Başbakanım acılarımı dindirdi. Herkes destek oldu, acılarımı azalttılar. Çalışmaya devam edeceğim. Çocuklarıma, aileme bakmam lazım. Ayakta, dik durmam gerekiyor. Ölenlere örnek oldum, kalanlara da örnek olmam lazım” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da acılı babayı arayarak başsağlığı dilediği ve her türlü desteği vereceklerini söylediği belirtildi.

FOTOĞRAFLI