Asimder Edirne Temsilcisi Kara’dan Altınok’a Ziyaret

Asimder Edirne Temsilcisi Kara’dan Altınok’a Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Edirne Temsilcisi Kıymet Kara, Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok'u makamında...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Edirne Temsilcisi Kıymet Kara, Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok'u makamında ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Salih Altınok'a 1915 olayları, Ermeni meselesi ve ASİMDER'in sponsorluk yaptığı çeşitli tarihi kitaplar hediye eden ASİMDER Edirne İl Temsilcisi Kara, derneklerinin 1915-1918 yıllarında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ermeniler tarafından yapılan katliamlar ve Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde 26 Şubat 1992 yılında katliamın Ermeniler tarafından yapıldığını anlatarak, bir yalan makinesine dönüşen Ermeni lobisinin gerçek yüzünü insanlığa anlattıklarını söyledi. Kara, "Vali Yardımcısı Altınok'un yazmış olduğu "Tehcirin 100. yılında Ermeni Sorunu" adlı kitabın sözde Ermeni soykırımının 100. yılında yazılması, toplumumuz açısından çok önem arz etmektedir. Yazmış olduğu bu kitaptan dolayı hem şahsi hem de ASİMDER adına Altınok'a teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Salih Altınok ise, "ASİMDER'i öncelikle dünya çapında yürütmüş olduğu bu kutsal davadan dolayı tebrik ederim. Genellikle basından takip edip duyduğum ASİMDER İl Temsilcisi'nin de ziyareti şahsımı memnun etmiştir. Tarihimizin ve milli meselelerin anlatılması konusunda sizin gibi sivil toplum kuruluşların çalışması çok önemlidir. Halkımızın bilinçlendirilmesi noktasında sizlere çok iş düşmektedir. Özellikle bir sivil toplum kuruluşunun yurt genelinde ve yurt dışında çalışma yapması bizleri memnun etmiştir. Bundan sonraki çalışmalarınızda valiliğimizce gerekli desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Yardımcısı Salih Altınok, yazmış olduğu kitabı ASİMDER Edirne İl Temsilcisi Kıymet Kara'ya hediye etti.

Kaynak: İHA