''Aşiretler PKK'ya karşı silahlanıyor''

''Aşiretler PKK'ya karşı silahlanıyor''

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Aşiretlerin PKK'ya karşı silahlandığını iddia etti.

Ergenekon sanıklarından eski İşçi Partisi şimdiki Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” sözlerine sahip çıkarak, benzer gerekçelerle “Türkiye’de Kürt sorunun çözüldüğünü” iddia etti.

15 Şubat tarihinde yaptığı kongre ile ismini değiştirerek Vatan Partisi yapan ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı yargılayan hakimi, ile “uluslararası komplo operasyonunda” yer alan askerleri bünyesine katan eski İşçi Partisi ve Ergenekon davası tutuklularından Doğu Perinçek, milletvekili adaylarını tanıttığı toplantıda, politik yaklaşımlarına ilişkin dikkat çekici değerlendirmeler yaptı. Perinçek, “Altı Ok’a sahip çıkmaları halinde CHP’de birleşebileceklerini” belirtti.

‘PKK’YA KARŞI AŞİRETLER SİLAHLANIYOR’

DİHA’nın haberine göre Perinçek, “Güneydoğu’da biz de çalışıyoruz ve giderek güçleniyoruz. Hakkari’de ve Yüksekova’da Türk bayrakları ile miting yapacağız. PKK bölgede hem yığınak yapıyor, hem halkı silahlandırıyor. Halka da hafif silahlar dağıtıyorlar. PKK’ya karşı da aşiretler silahlanıyor. Bunu tespit ediyoruz” iddiasında bulundu.

‘TÜRKİYE’DE KÜRT SORUNU BİTMİŞTİR’

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “Türkiye’de demokratik haklar bakımından Kürt sorunu bitmiştir. Bundan sonrası ayrı devlet talebidir ki o da Türkiye’yi dağıtır” görüşünü dile getirdi. Konuşmasında, “CHP’li Kemalistlerle, Atatürkçü gelenekten gelenler zaten bizi destekliyorlar. Altı Ok’u kabul etsinler, sahip çıksınlar; Seyit Rıza değil, Atatürk desinler; Dersim değil, Tunceli desinler o zaman CHP’de birleşiriz” diye konuştu.

‘KÜRTÇE EĞİTİM MÜMKÜN DEĞİL’

Ayrıca konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa süre önce yaptığı konuşmada, “Kürt sorunu bitmiştir” sözlerini de tekrarlayan ve aynı gerekçelerle bu söylemi yenileyen Perinçek, “Demokratik haklar açısından Kürt sorunu çözüldü, bitti. Kürtçe konuşmak, yazmak. Kürtçe yayın radyo, televizyon. Bütün bu talepler karşılandı. Dolayısıyla Türkiye’de Kürt sorunu çözülmüştür, Kürt sorunu yoktur” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında daha önce “Kürtçe bilim dili değil” şeklinde açıklamalar yapan Arınç’ın sözlerini de yenilen Perinçek şöyle konuştu: “Anadilde eğitim de mümkün değildir. Anadil tabi ki önemlidir. Kürtçe ile bilim yapmak mümkün değil. Kimya, fizik, hukuk, sosyoloji yapamazsınız. ‘Ali okula git, Ayşe ip atla’ seviyesinde kalır.” Perinçek, “Bizim iktidarımızda Abdullah Öcalan kısa sürede TV’ye çıkacak ve ‘silahları bırakın’ çağrısı yapacaktır” şeklinde konuştu.