Asırlık nine gençlere taş çıkartıyor

Asırlık nine gençlere taş çıkartıyor

97 yaşındaki Meryem nine kalçasını kırdı, ameliyat olup taburcu oldu.

Hastaneye kaldırılan ve asırlık yaşamında ilk kez ameliyat geçiren Gencer, sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edildi.

Alaşehir'in Osmaniye Köyü'nde, oğlu ve torunlarıyla birlikte yaşayan Meryem Gencer, evde düştüğü için 2 Aralık sabahı Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ortopedi Servisi'nde kalça kırığı teşhisiyle yatırılmasına karar verilen Meryem Gencer, aynı gün Ortopedi Uzmanı Dr. Kadir Damgacı tarafından ameliyata alındı. Ameliyatın ardından hastanede 1 hafta kalarak tedavi gören Gencer, sağlığına kavuştu ve taburcu oldu.

100 YAŞINI AŞMIŞ OLABİLİR

Yaşamını bir dağ köyünde sürdüren 5 çocuk, 30 torun sahibi Meryem Gencer, doğal ürünlerle beslenerek sağlığını koruyor. Oğlu 45 yaşındaki Ülfet Gencer, annesinin, nüfusa geç yazdırıldığını belirterek nüfusunda 97 yaşında görünmesine karşın 100 yaşını aşmış olabileceğini dile getirdi. "Annem her ağrıya, sancıya hastalık demez" diyen Ülfet Gencer, annesinin sağlıklı görünümünü ağırlıklı olarak süt ürünleriyle beslenmesine bağladı.

Meryem Gencer'in yanında kalan torunu 23 yaşındaki Meryem Çakır ise babaannesinin ilk kez ameliyat olduğunu söyleyerek, "Hastaneye bile zorda kalmadıkça götüremeyiz. Beslenmesine çok dikkat eder. Süt, yoğurt, pekmez ve bol miktarda yumurta tüketir. Yaşına aldırmadan bahçede çalışmayı sever. En büyük rahatsızlığı, az işitmesi. Şimdi bile bize çok kızıyor, 'Beni buradan çıkarın' diyerek, bize sitem ediyor" dedi.

HİÇ VAKİT KAYBEDİLMEDİ

Alaşehir Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Kadir Damgacı, yaşlı hastalardaki kalça kırıklarını hiç vakit kaybetmeden tedavi edilmesi gerektiğini belirterek kan dolaşımının önem taşıdığını kaydetti. Hastanın gerekli kontroller yapıldıktan sonra ameliyata alındığını bildiren Dr. Damgacı, "Meryem Nine gibi bir asırı devirmiş bir hastayı ameliyat yapmak tabi ki riskli. Ancak, hastayı da bu dertten kurtarmak gerekir. Sağlığı ameliyata uygundu ve ameliyatı başarılı bir şekilde tamamlandı" dedi.

AMBULANSLA EVE TESLİM

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Opr. Dr. Aydın Er ise yeni uygulamaya başladıkları bir hizmetten bahsederek hastanın evine ambulansla bırakıldığını bildirdi. Dr. Aydın Er, Meryem Gencer'in kontroller için hastaneye gelmesi gerektiğinde yine ambulansla getirilip tekrar evine bırakılacağını sözlerine ekledi.