''Asitçi enişte''ye boşanma davası

''Asitçi enişte''ye boşanma davası

İstanbul'da bir restoranda 3 yaşındaki çocuğa kimyasal saldırıda bulunan şahsın eşi boşanmak için mahkemeye başvurdu.

İstanbul Ataşehir’de 3 yaşındaki Y.’ye kimyasal saldırı düzenleyen enişte C.A.’ya, eşi S.A. boşanma davası açtı. 1 çocuk annesi genç kadın, kocasının aynı saldırıyı kendi çocuğuna da yapma ihtimali bulunduğunu belirtti.

İstanbul Ataşehir’deki lüks bir restoranda 3 yaşındaki Y.’ye “Kıskandım” diyerek asitli madde ile saldırı düzenlemekten tutuklu bulunan enişte C.A.’ya, eşi S.A. boşanma davası açtı. 
 
Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir'in haberine göre S.A. geçtiğimiz günlerde boşanmak için Anadolu Aile Makemesi’ne başvurdu. Genç kadın, avukatları aracılığıyla verdiği dava dilekçesinde, kocasının, ablasının oğlunun yüzüne sülfürik asit sıkıp yüzünün ağır hasar görmesine ve görme uzvunu büyük ölçüde kaybetmesine neden olduğunu belirterek bu olayın ardından “evlilik birliğinin temelden sarsıldığı” nı ifade etti. Dilekçede S.A., çocuğunun velayet hakkının kendisine verilmesini de istedi. Kocasının aynı suçu veya benzerini kendi çocuğuna karşı işleme riski bulunduğuna dikkat çeken S.A. dilekçesinde, oğlunun velayetinin babaya verilmesi halinde can güvenliğinin tehlikeye gireceğini ifade etti. Üniversitede İngilizce ekonomi bölümü okuduğunu, mezun olduktan sonra CaliforniaÜniversitesi’nde de pazarlama eğitimi aldığını anlattığı dilekçesinde S.A., “Çocuğumun doğumunun ardından işime ara verdim. Ancak çocuğuma bakabilecek konumdayım” dedi.
 
‘BİRLİKTE YAŞAMAM BEKLENEMEZ’
 
Boşanma dilekçesinde S.A., “Yeğenine asitli saldırı düzenleyen tutuklu eşi ile birlikte yaşamaya devam etmesinin beklenemez bir hal aldığını” kaydetti. Dilekçede çiftin evlilik sürecinde elde ettikleri taşınmazların ise boşanmalarıyla birlikte mal paylaşımıyla bölüştürülmesi istendi. Çiftin boşanma davası karşılıklı delillerin sunulmasının ardından görülmeye başlanacak.
 
NELER OLMUŞTU?
 
C.A., 17 Ekim Cumartesi günü ailece gittikleri yemekte kendi çocuğu daha az ilgi görüyor gerekçesiyle eşi S.A.’nın ablasının 3 yaşındaki oğlu Y.K.’nın yüzüne sülfürik asit attı. Küçük çocuk 1 gözünü büyük ölçüde kaybederken, enişte “Kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten yaralama” suçundan tutuklandı.