Aşk sınır tanımadı

Aşk sınır tanımadı

Almanya'da tanışan çift tüm engellere rağmen dünya evine girdi.

 Almanya’da tanışıp aşık olduğu, kendisinden 32 yaş büyük Aydınlı 51 yaşındaki Özcan Dikici’nin peşinden Türkiye’ye gelen 19 yaşındaki Lena Anna Sechting, aşkta, yaş da sınır da tanımadı. Bozdoğan İlçesi’ne bağlı Alamut Köyü’nde oturan ayan Özcan Dikici’nin yanında yaşamaya başlayan, bir süre önce Müslüman olarak ’Zehra’ adını alan Lena Anna Sechting, sevdiği adamla nikah masasına oturdu.

Bozdoğan İlçesi’ne bağlı Alamut Köyü’nde oturan Özcan Dikici, 35 yıl önce Almanya’nın Stuttgart kentine çalışmaya gitti. Yaşadığı yıllar boyunca başından iki evlilik geçen ve 27 yaşındaki Ahmet, 25 yaşındaki Hasan ve 12 yaşındaki Zeynel isimli 3 erkek evlat sahibi olan Özcan Dikici, ikinci eşinden ayrıldıktan sonra annesi ve 2 kardeşi ile yaşamayı sürdürdü.

2009 yılında Stuttgart’tan 500 kilometre uzaklıktaki Braunscheweig’de oturan oğlunun yanına giden Özcan Dikici, burada komşu Sechting ailesinin kızı Lena Anna ile tanıştı. Aralarında başlayan samimiyet kısa sürede aşka dönüştü. Dikici, aynı yıl Türkiye’ye kesin dönüş yapmaya karar verdi ve Alamut Köyü’ne gelerek yerleşti.

Anna Sechting ile Özcan Dikici’nin arkadaşlıkları internet üzerinden devam etti. Lena Anna Sechting, bir süre sonra Özcan Dikici’yi görmek üzere Türkiye’ye gelmeye karar verdi. Ailesi ile konuşarak bir hafta için izin alan ve 2010 yılında Alamut Köyü’ne gelen Anna Sechting, burada kalmaya karar verdi. Ailesine bir kez daha başvuran ve olumlu yanıt alan Sechting, bir süre sonra Özcan Dikici’ye evlenme teklif etti.

Özcan Dikici, bunun üzerine Lena Anna Sechting’i resmi işlemler için ülkesine gönderdi. Almanya’da evlilik işlemleri bürokratik engellere takılınca, Lena Anna Sechting, Alamut Köyü’ne geri döndü.

Bu sırada Müslümanlığı tercih ederek ’Zehra’ adını alan Anna ile Özcan Dikici, dini nikahlarını kıydırdıktan sonra resmi nikah için çıkan zorluklarla mücadele etmeye başladı. Türkiye’de kalabilmesi için 3 ayda bir giriş çıkış yapması gereken Anna Sechting ve Özcan Dikici, AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç’a başvurarak yardım istedi.

Kısa sürede Anna için oturma izni alındı ve Almanya ile yapılan görüşmeler sonucunda da çiftin evlenmesine mani olan bürokratik engel giderildi. Çift, Alamut Köyü’nde düzenlenen ve Bozdoğan Belediye Başkanı CHP’li Tümer Apaydın’ın kıydığı nikahla evlendi.

ŞALVAR GİYİP, SÜT SAĞIYOR

Zehra Dikici, DHA muhabirine, köy yaşantısını anlatırken, hergün saat 06.00’da kalkarak ineklerin sütünü sağdığını, yem verdiğini belirtti.

Köy pazarından alışveriş yaptığını, Türk yemeklerini öğrendiğini ve Türk kahvesi pişirdiğini anlatan Zehra Dikici, Türkiye’de yaşamaya başlayınca Müslümanlık hakkında bilgi aldığını söyledi.

Müslüman olduğunda kendisine Zehra adını seçtiğini anlatan Dikici, köydeki kadınların başörtülü olmasından dolayı da başını örttüğünü söyledi.