Aşkale'de köpek katliamı

Aşkale'de köpek katliamı

Erzurum'da sokak köpekleri belediye itlaf ekipleri tarafından tüfekle vurularak öldürüldü.

Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde sokak köpekleri belediye itlaf ekipleri tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Kuduz olduğu gerekçesiyle itlaf edilen köpeklerin leşlerinin toplanmaması halkın tepkilerine neden oldu.

İlçe merkezinde belediye itlaf ekibi, başıboş gezen sokak köpeklerini tüfekle vurarak öldürdü. 12 köpeğin itlaf edildiğini ve leşlerinin sokak ortasında bırakıldığını ileri süren halk, “İtlaf ekibi, önüne çıkan her köpeği av tüfeği ile öldürdü. Kuduz gerekçesiyle öldürülen hayvanların leşleri ise sokak ortasında bırakıldı. Böyle saçma bir uygulama olamaz. Hem havyanları kuduz var diye öldüreceksiniz hem de hiçbir sağlık önlemi almayacaksın” diyerek olaya tepki gösterdi. İtlaf edilen köpek sayısının abartıldığını savunan Ak Parti'li Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış şöyle dedi:
“İlçemizde yalnızca 3 köpek veteriner raporu doğrultusunda kuduz olduğu için itlaf edildi. Sağlık açısından öldürülen köpekler kireç kuyusuna gömüldü. Sokaklarda köpek leşlerinin kalması söz konusu değil. İlçemizde sokak hayvan barınağı olmadığı için sağlıklı hayvanları Erzurum Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağına teslim ediyoruz.”