Askerler Ukrayna'ya sızdı mı ?

Askerler Ukrayna'ya sızdı mı ?
Güncelleme:

Bir Rus askerinin çekildiği fotoğraflar gündeme bomba gibi düştü.

Selfie bağımlısı Rus askerinin, bazıları Ukrayna sınırı içinde paylaşıldığı anlaşılan Instagram fotoğrafları başına dert olacağa benziyor. Rus askeri bu fotoğraflardan birinde, 17 Temmuz’da Rusya Ukrayna sınırında düşürülen Malezya uçağını vuran füze rampasının bir benzerini kullanırken görülüyor.

BU SELFİELER ASKERLERİN UKRAYNA'YA SIZDIĞININ KANITI - FOTO GALERİ

Sosyal medya hesabında kendisini ‘iletişim uzmanı’ olarak tanımlayan Aleksander Sotkin isimli asker Instagram’da paylaştığı fotoğraflarda, aralarında Malezya uçağını düşürdüğü tahmin edilen Buk füze rampasının da dahil olduğu askeri mühimmatı kullanırken görülüyor.

“RUS TANKLARI UKRAYNA’YA GİRDİ” İDDİASI

Ancak Rus askerinin hesaba katmadığı bir durum başına büyük dert açacağa benziyor. Zira Sotkin’in Instagram’da paylaştığı fotoğrafların yerleri haritada görülebiliyor. Konum belirleme aracı sayesinde fotoğrafların bazılarının Ukrayna sınırı içindeki Krasnyi Derkul kasabasında paylaşıldığı anlaşılıyor.

'sanya_sotkin' isimli hesaptan paylaştığı bu fotoğrafın altına, “Boş boş oturuyorum, Buk üzerinde çalışıyorum, müzik dinliyorum. Oldukça güzel bir Pazar” yazdı.

Sotkin’in 298 kişinin hayatını kaybettiği Malezya uçağıyla bağlantısı olduğuna dair bir kanıt bulunmuyor ancak Ukrayna ve ABD’li yetkililer yolcu uçağının Buk füzesiyle düşürüldüğünü belirtiyorlar.