Aslı Aydıntaşbaş Milliyet'ten ayrıldı

Aslı Aydıntaşbaş Milliyet'ten ayrıldı

Aslı Aydıntaşbaş, Milliyet gazetesinden ayrıldığını "Görüş ayrılıklarımız var" sözleriyle duyurdu.

Milliyet Yazarı Aslı Aydıntaşbaş, bugünkü köşesinde Milliyet gazetesinden ayrıldığını duyurdu. Gazete ile görüş ayrılıkları yaşadıklarını belirten Aydıntaşbaş kapıyı çekip gittikten sonra arkadan konuşmayacağını söyledi.

"Milliyet gazetesine, yönetimine, bu zamana kadar bu görüşlere yer verdiği için teşekkür ediyorum. Türkiye’nin gidişatıyla ilgili itiraz ve kaygılarım hafiflemiş değil. Ancak kuşkusuz görüşlerimde gazete yönetimiyle farklılaştığım noktalar var. 'Her yolun bir sonu vardır' derler. Ben de Milliyet gazetesiyle olan yolculuğumun sonuna geldim. Kapıyı çektikten sonra arkadan konuşan biri olmayacağım.

BUGÜNE KADAR YAZMIŞ OLDUKLARIM HER ŞEYİN ÖZETİ

"Eminim herkesin kafasında ‘Neden’, ‘Nasıl’, ‘Niçin’ soruları belirmiştir. Biliyorum ani oldu. Ama uzun bir manifestoya gerek yok. Bu zamana kadar yazmış olduklarım, aslında bugün söylemek istediğim her şeyin de özetidir.

İTİRAZ VE KAYGILARIM HAFİFLEMEDİ

Milliyet gazetesine, yönetimine, bu zamana kadar bu görüşlere yer verdiği için teşekkür ediyorum. Ancak, Türkiye’nin gidişatıyla ilgili itiraz ve kaygılarım hafiflemiş değil. Yanlış anlamayın, ben de herkes kadar vatanperver, herkes kadar idealistim. Hepimiz kendi çapında daha iyi bir Türkiye istiyor, daha normal ve dengeli bir yaşamı özlüyoruz. Ancak kuşkusuz görüşlerimde gazete yönetimiyle farklılaştığım noktalar var.

DOĞRU OLAN DAHA FAZLA RAHATSIZLIK VERMEDEN VEDALAŞMAK

Bu zamana kadar istediğim gibi yazdım. Ama bundan sonra doğru olan, daha fazla rahatsızlık vermeden ve olabildiğince medeni bir el sıkışmayla vedalaşmak. ”Medeni” kelimesini atlamayın. Kapıyı çektikten sonra arkadan konuşan biri olmayacağım. Bugün söylemediğini yarın söylemenin anlamı yok. Medyanın içinde olduğu durum kolay değil. Bize düşen, biraz cesaret, biraz mantık ama en önemlisi nezaket. Nezaketi elden bırakmaya niyetim yok. Güzel yarınlar için, şimdilik elveda."