Atalay'dan 4 eski bakan açıklaması

Atalay'dan 4 eski bakan açıklaması

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, '4 eski bakan aday olacak mı ?' iddialarına yanıt verdi.

AKP Sözcüsü Beşir Atalay, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dört eski bakandan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın tekrar aday olma isteklerini Başbakan’a ilettikleri iddialarını değerlendirmesi istenen Atalay, “Adaylık istekleri ile ilgili bir bilgim yok. Bir şey duymadım” dedi.

Seçim çalışmalarına değinen Atalay, “Seçim kampanyası benim koordinasyonumda yürütülüyor. Gece gündüz çalışıyoruz. Biz en büyük kampanyaları yürütürüz. Uluslararası kampanyalarla yarışırız. Epeyce sürprizlerimiz olacak. Büyük bir kampanya olacak. 7 Haziran’a doğru ilkbaharın nisan mayıs ayları Türkiye için inşallah bir demokrasi şöleni olacak ülke genelinde. Seçimin huzur içinde geçmesi için her türlü çalışmalar yürütülüyor. Seçim tarihi ile zaman zaman bazı tereddütler falan duyuluyor. Seçim tarihi 7 Haziran 2015′tir. Bir tarih değiştirme falan söz konusu olsa bu Ak Parti’nin yapabileceği bir şey. Bu konuda hiçbir tereddüt söz konusu değil. Aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa tarihi 10 Şubat’tır” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANLARI MECLİS ÜYELERİ İL GENEL MECLİS ÜYELERİ ADAYLIK SÜRECİNDE İSTİFA ETMEYEBİLİR

Dün ki MYK’da alınan karara değinen Atalay, “Belediye başkanlarımızın, Meclis üyelerimizin ve il genel meclis üyelerimizin de istifa etmemeleri yönünde bir ilke kararı benimsenmiş oldu” dedi.

“YENİ HÜKÜMET İLE KOMŞUMUZA DAHA FAZLA SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRAR GELİR”

Yunanistan seçimlerini parti olarak tebrik ettiklerini vurgulayan Atalay, “Umuyoruz bu seçimden sonra yeni hükümet ile komşumuza daha fazla siyasi ve ekonomik istikrar gelir” diye konuştu.

“ANA MUHALEFET PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISI DOĞRUSUNU İSTERSENİZ TAM BİR KOMEDİYDİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu dün yaptığı grup toplantısı üzerinden eleştiren Atalay, “Ana muhalefet partisinin grup toplantısı doğrusunu isterseniz tam bir komediydi. Boyama kitabı başka bir yerde montajlanmış. O da o montajı kullanıyor. Türkiye açısından doğrusu komedi diyoruz ama insan gülemiyor da. Sadece üzülüyorsunuz. Bu ciddi bir şey. Ana muhalefet iktidar yarısıdır. Bir ülkede demokrasi açısından olmazsa olmazıdır. Eline bir dosya not tutuşturuluyor. Hiçbir inceleme yapmadan hemen açıklıyor telaşla. Sonra da bunun altının ne kadar boş olduğunu anlıyor. Bu ilk değil tabi hep böyle” ifadelerine yer verdi.

“KILIÇDAROĞLU CİDDİYE ALINMAYACAK BİR SİYASETÇİDİR”

Atalay, “Bu üzücü bir ifade ama, sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Bütün bu halleri ile onu ortaya koyuyor. Hiçbir sözüne itibar edilemez. Birileri yalan iftira bilgiler getiriyor. Biz artık çıkıp da CHP sözcüsünün o iddialarını buralarda cevaplama gereği bile duymuyoruz. Bazı listeler veriliyor ellerine falan” dedi.

“PARALEL YAPI BUNLARI CHP’Yİ ANA MUHALEFET PARTİSİNİ PARMAĞINDA OYNATIYOR”

Atalay, “Şu anda bunlar paralel yapının bir oyuncağı. Paralel yapı bunları CHP’yi, anamuhalefet partisini parmağında oynatıyor. Paralel yapının sözcülüğünü yapıyorlar” dedi.

“CHP SUUDİ ARABİSTAN KRALI ABDULLAH’IN VEFATI İLE İLGİLİ ORAYA BİR TAZİYE MESAJI GÖNDERMİŞ”

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın vefatı ile birlikte Türkiye’de ilan edilen bir günlük yas konusuna değinen Atalay, “Kılıçdaroğlu bunu da eleştiriyor. Cumhuriyet Halk Partisi oraya bir taziye mesajı göndermiş. Sonra da ben niye yas tutayım deniliyor. Türkiye’nin bir Ana muhalefet sorunu olduğunu da her zaman belirtiyoruz” diye konuştu.

“4 ESKİ BAKAN ADAY OLACAK MI?”

Yeni Anayasa ve başkanlık siteminin seçim meydanlarında kullanılıp kullanılmayacağına ve dört eski bakandan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar’ın tekrar aday olma isteklerini başbakana ilettikleri iddialarını değerlendirmesi istenen Atalay, adaylık istekleri ile ilgili bir bilgisinin olmadığını, bir şey duymadığını belirterek, “Yeni bir Anayasa değişikliği gerçekleştirilmedi. Bu seçimin de ana gündem maddelerinden birisinin yeni Anayasa olacağı görülüyor. Bu kaçınılmaz. Türkiye bu sorununu görmek zorunda. Yapmak zorunda. Bu Anayasa durdukça belli bir sınırda kalıyorsunuz. Çok bağlayıcı maddeler var. Diyelim ki YÖK ile ilgili bir düzenleme yapacaksınız Anayasa’daki bazı maddelerini değiştirmeniz lazım. Yeni Anayasa bizim gündemimizde olacak. Şubat sonuna kadar seçim beyannamemizi şekillendirmek” ifadelerini kullandı.

“DOĞU PERİNÇEK DAVASINDA FARKLI OLUMSUZ BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görülecek olan Doğu Perinçek davasına ilişkin Atalay, “Pek beklenmiyor orada. Bir insan hakları, düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilecek bir şey. O dava çok ilgi görmedi o manada. Tabii hukuktur. Farklı olumsuz bir şey beklemiyoruz” dedi.

“HDP’NİN SEÇİMLERE PARTİ OLARAK GİRMESİNDEN MEMNUNİYET DUYARIM”

HDP’nin seçimlere parti olarak girmesini değerlendirmesi istenen Atalay, “Parti olarak özel bir değerlendirmeye tabi tutmuş değiliz. Strateji heyeti olarak da bütün partilerin seçim çalışmalarını iyi takip eder değerlendiririz. Benim kendi düşüncem parti olarak katılmalarından memnuniyet duyarım. Türkiye’nin normalleşmesine katkı sunacak bir durum olarak bile değerlendiririm” dedi.