Atatürk Sülieti 5'üncü Gün Ortaya Çıktı

Atatürk Sülieti 5'üncü Gün Ortaya Çıktı

Ardahan'ın Damal İlçesi'ndeki Karadağ sırtlarında "Doğal mucize"..

Ardahan'ın Damal İlçesi'ndeki Karadağ sırtlarında "Doğal mucize" olarak nitelendirilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silueti havanın ilk günlerde bulutlu olması nedeniyle 5'üncü gün ortaya çıktı.

Her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan doğal Atatürk silueti, havaların yağışlı ve bulutlu olması nedeniyle 5 gün gecikmeli olarak dün görülmeye başlandı. Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk'ün silueti, her gün saat 17.55- 18.10 arasında Ata Mahallesi'nden izlenebiliyor. Havanın bulutlu olmasına rağmen bir anda Karadağ sırtlarında güneşin açması ile birlikte görülmeye başlayan doğal mucizeyi takip eden gazeteciler silueti görüntüledi.

Ata Mahallesi'nin hayvanlarını otlatan ve dağdan hayvanları getirdiğini söyleyen çoban İsmail Atam, Atatürk'ün siluetini her gün hayranlıkla izlediğini söyledi. İsmail Atam "Her gün güneş olduğu zaman bulutsuz havalarda onlarca insan bu mucizeyi izlemeye geliyor. Herkesin bu mucizeyi görmesi gerekir" dedi. Atatürk siluetinin izlendiği alanda direkteki bayrak, şiddetli rüzgar nedeni ile yırtıldı.

SİLUET NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Atatürk silueti ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Siluetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Damal İlçesi'nde 1995'ten beri her yıl Temmuz ayı içinde "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" düzenleniyor.

Etiketler atatürk siluet