Atatürk Üniversitesi Anaokulu Ve Ortaokul Binaları Hizmete Girdi

Atatürk Üniversitesi Anaokulu Ve Ortaokul Binaları Hizmete Girdi

Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları bünyesinde yaptırılan, Anaokulu ve Ortaokul binalarının açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

- Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları bünyesinde yaptırılan, Anaokulu ve Ortaokul binalarının açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 9. Kolordu Komutanı Şeref Öngay, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Genel Müdürü Selami Didin ve çok sayıda davetli katıldı.

Erzurum bar ekibinin gösterisiyle başlayan açılışta, ilk konuşmayı yapan Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Genel Müdürü Selami Didin, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları hakkında bilgiler verdi. Didin konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Okullarımız vakfımıza bağlı ticari bir şirket tarafından işletilmektedir. Okulumuz 2003 yılında mütevazı bir binada eğitim ve öğretime başlamıştır. 2005 yılından itibaren Aydın Doğan Vakfı tarafından okul kampüsü içerisinde yaptırılan, 12 derslikli okulla hizmete girmiş ve Aydın Doğan İlkokulu ismini almıştır. Değişen ve gelişen şartlar üzerine ortaya çıkan ihtiyaç dolayısıyla, 2010 yılında 1400metrekare kapalı alana sahip spor salonu ile 400 kişilik yemekhane yaptırılarak, kısmen bir rahatlama sağlanmıştır” dedi. Didin ayrıca, yerleşke içerisinde bir lisenin de faaliyete geçmesini planladıklarını belirtti.

Anaokulunun yapımına büyük ölçüde katkı sağlayan emekli Prof. Dr. Celalettin Atamanalp: “Cenabı Hakkın nasibiyle bize çok şey kazandıran Atatürk Üniversitesi içerisinde çok sevdiğim çocuklara bir okul yaptırma imkânı oldu. Şu ana kadar sadece 9 tane torunumun dedesiyken, inşallah burada yüzlerce çocuk bana dede diye hitap edecekler. Diğer vilayetlerde görüp imrendiğimiz bu tip yatırımların şehrimizde de örnek teşkil etmesi temennisiyle burada eğitim görecek yavrularımızın gözlerinde muhabbetle öpüyorum” dedi.

Halkbank olarak vakfa destek olmaktan ve okulun tamamlanmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek konuşmasına başlayan, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, ülkemizin en köklü ve eski üniversitelerimizden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin, Erzurum’un önemli sembolleri arasında yer aldığını söyledi. Taşkesenlioğlu, “Toplam 120 bin öğrencisiyle şehir merkezinde konumlanan üniversite, bünyesindeki vakıf aracılığıyla sunduğu eğitim imkânlarını çeşitlendiriyor. Bu imkânların sürdürülebilmesi için Atatürk Üniversitesi kalkındırma Vakfı tarafından inşa edilen bu ortaöğretim okulu da bu anlamda büyük önem taşır. Halkbank olarak bizde eğitimi çok önemsiyor, kurumsal vatandaşlık bilincimiz gereği bu tür projelere destek vermenin gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda yapımına destek verdiğimiz ortaokulumuzun, Erzurumlu çocuklarımızın eğitim fırsatlarına yenilerini ekleyeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında, Atatürk Üniversitesi, lise hariç bütün eğitim öğretim hayatını tamamlayan bir üniversite haline geldiğini vurguladı. Verilen eğitim ve öğretimin kalitesi konusunda iddialıyız diyen Rektör Koçak, konuşmasına şöyle devam etti; “Öğrencilerimiz yer ve mekân olmadan da eğitim öğretim görüp başarılı oluyorlardı. 6 ay öncesini hatırlayanlar burada barakalar şeklinde sınıflar olduğunu anımsayacaklar. Ama bugün geldiğimiz noktada, teknolojiden istifade eden, gelişmeleri yakında takip edebilecek güzel mekânlarda eğitim öğretim görebilecekler. Bildiğiniz gibi eğitim ailede, anne kucağından başlıyor. Doğumdan itibaren çocuğu şekillendiren annedir. Daha sonra da okullar devreye giriyor. Biz ilkokul ve ortaokulun da aile kadar önemli olduğunu düşünüyor ve ona göre hareket etmek istiyoruz. Bunu için mekânların güzelliği yanında, eğitimin de kaliteli ve verimli olması esastır. Bu güzel iki okulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kısa bir konuşma yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ta eğitim yuvası olan okulların yapımında, mühendisinden işçisine emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okulların açılışı yapıldı. Okulu gezen ve sınıfları inceleyen protokol, öğrencilerin çaldıkları çeşitli enstrümanları da dinlemeyi ihmal etmedi.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ANAOKULU VE ORTAOKUL BİNALARI HİZMETE GİRDİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ANAOKULU VE ORTAOKUL BİNALARI HİZMETE GİRDİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ANAOKULU VE ORTAOKUL BİNALARI HİZMETE GİRDİ