Atatürk ve İnönü hakkında şok sözler !

Atatürk ve İnönü hakkında şok sözler !

HDP'li Altan Tan: "Bu halk ile İsmet İnönü, Kemal Atatürk baş edemedi"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken Kuran’ı Türklere Kürtlerin öğrettiğini savunarak, "Bu halk ile İsmet İnönü, Kemal Atatürk baş edemedi. Nemrut bile baş edemedi. Bu halk Bediüzzaman Said Kürdi’nin torunlarıdır" dedi.

Altan Tan, partisince Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde 100’üncü Yıl Parkı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge katılan kalabalığa seslenen Altan Tan, Kuran’ı Türklere Kürtlerin öğrettiğini öne sürdü.

Erdoğan’a en büyük desteği Kürtlerin verdiğini ifade eden Tan, "Cumhurbaşkanı elinde Kuran, Kürdistan’da geziyor. Kurban bu Kuran’ı Kürtler ezbere biliyor, ezbere. Başımızın gözümüzün üzerinde Kuran’ın yeri var. Kürtler Türker’den 200 sene önce Müslüman oldular. Bütün dini, diyaneti Kürtler, Türk kardeşlerine öğrettiler. Bu halk ile İsmet İnönü, Kemal Atatürk baş edemedi. Nemrut bile baş edemedi. Bu halk Bediüzzaman Said Kürdi’nin torunlarıdır. Fatih Sultan Mehmet’in hocası Kürt’tü. Götür Kuran’ı götür, Marmaris’te, Bodrum’da, İzmir’de göster. Rizeli müteahhitlere göster, hırsızlık yapmasınlar. Elinde Kuran, cebinde Kenan Evren’in Anayasası var. En dar zamanında Tayyip Erdoğan’a desteği Kürtler verdi. Yani bu halk verdi. Kürtler laz müteahhitler gibi değil. İhale için seni desteklemiyorlar. İktidara geldiklerinde Kürtleri unuttular. Böyle kardeşlik olur mu; olmaz" diye konuştu.