Atatürk ve Türk Bayrağı'na saygısızlık !

Atatürk ve Türk Bayrağı'na saygısızlık !

Trakya Üniversitesi'nin yaptığından çok savunması daha çok kızdırdı.

Trakya Üniversitesi, web sitesi ile dergisinden ulusal değerlerimizi sildi. Rektörler, üniversitenin Köprü adlı dergisinin logosundaki Türk Bayrağını, internet sitesinden Atatürk’ün resmini çıkardı. Gerekçesini, “Estetiği düşündük” diye açıkladı.

Okul­lar­dan an­dı­mı­zın, ta­be­la­lar­dan Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti (T.C.) iba­re­si­nin si­lin­me­si­nin ar­dın­dan, şim­di de ‘es­te­ti­k’ kay­gı­lar­la Türk Bay­ra­ğı’­na ve Ata­tür­k’­e el at­tı­lar.

Trak­ya Üni­ver­si­te­si Rek­tör­lü­ğü­’nün in­ter­net si­te­si­ni ye­ni­le­ye­rek Türk Bay­ra­ğı ve Ata­türk fo­toğ­raf­la­rı­nı kal­dır­ma­sı­nın ar­dın­dan ‘Köp­rü­’ isim­li der­gi­nin 5’in­ci sa­yı­sın­da ka­pak­ta yer alan Türk Bay­ra­ğı’­nı sildi.

Geç­ti­ği­miz yıl Ma­yıs ayın­da ya­yın ha­ya­tı­na baş­la­yan ve 3 ay­da bir ya­yın­la­nan der­gi­nin ön­ce­ki 4 sa­yı­sın­da lo­go üze­rin­de yer alan Türk bay­ra­ğı 5’in­ci sa­yı­sın­da çı­ka­rıl­dı.

Art niyet aramayın

Der­gi­nin ya­yın ku­ru­lun­da Rek­tör Prof. Dr. Ye­ner Yö­rü­k’­ün ya­nı sı­ra yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Hü­se­yin Sa­rı­oğ­lu, Prof. Dr. Re­cep Duy­maz ile ay­nı za­man­da der­gi­nin Ge­nel Ya­yın yö­net­me­ni olan Yrd. Doç. Dr. İsa Ka­ya­alp yer alı­yor. Türk Bay­ra­ğı’­nın özel­lik­le kal­dı­rıl­ma­dı­ğı­nı sa­vu­nan Ka­ya­alp, “Bun­da bir art ni­yet yok. Bay­ra­ğı­ ca­nı­mız­dan çok se­vi­yo­ruz. Biz bu­ra­da es­te­ti­ği de dü­şün­dük” de­di.

Hocaların çıkardığı dergi böyleydi:
1-796.jpg

Bayrak çıkarıldıktan sonra böyle oldu:
2-447.jpg

Üniversitenin internet sitesi böyleydi:
3-283.jpg
Atatürk çıkarıldıktan sonra böyle oldu:
4-206.jpg