Atatürk'e hakaretten soruşturma

Atatürk'e hakaretten soruşturma

Bolu'da bir öğretmen hakkında "Atatürk'e hakaretten" soruşturma açıldı.

Bolu'da Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli öğretmen R.Y. hakkında, Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma başlatıldı.

Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmeni R.Y., Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle geçen 10 Kasım'da okulun bahçesinde tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törende yer aldıktan sonra sınıfa gitti. Ancak iddiaya göre R.Y.'nin, sınıfta öğrencilerinin gözü önünde cebinden çıkardığı kağıt paradaki Atatürk resmine, "10 Kasım'ın hürmetine" diyerek tükürdüğü iddia edildi.

Bir öğrencinin söz konusu olayı CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'na anlatması ve iddianın yerel haber sitelerinde yer alması üzerine, durumdan haberdar olan Vali Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne soruşturma talimatı verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada öğretmen R.Y.'in, son bir kaç gündür sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında okul müdürü İ.K. aleyhinde paylaşımlar yapması da dikkat çekti. R.Y.'nin, bu paylaşımlarından birinde okulun yurdunda öğrencilerin su içmek için kullandıkları uzun bardakları "sarhoşluğa özenti" olarak değerlendirdiği görüldü. R.Y.'nin, 12 Kasım'da Facebook hesabında, yurtta nöbetçiyken çektiği bardak fotoğraflarını, "Ey İ.K.; Senin Ata'ya saygıdan anladığın bu. Sana anlatamıyorum ve kaçıyorsun. Öğrenciler özenti beslesin ve sarhoşluğa özensinler, bunu istiyorsun. Bugün yurtta nöbetçiyim. Fotoğraflar 10 dakika içinde öğrenciler eşliğinde çekildi" notuyla paylaştığı görüldü.

Söz konusu bardakların 5 yıldır yurtta kullanıldığı belirtildi.

DHA