Atayün'ün Avukatı Küçüksucu: Hukuk, Muktedirlerin Önünde Diz Çökmüştür

Atayün'ün Avukatı Küçüksucu: Hukuk, Muktedirlerin Önünde Diz Çökmüştür

Konya'da, geçtiğimiz Cuma günü polislere ve işadamlarına yönelik operasyonun ardından mahkemeye tutuklanma talebiyle sevk edilen 13 kişiden 5'i tutuklandı,...

Konya'da, geçtiğimiz Cuma günü polislere ve işadamlarına yönelik operasyonun ardından mahkemeye tutuklanma talebiyle sevk edilen 13 kişiden 5'i tutuklandı, 8'i serbest kaldı. Tutuklanan şüpheliler arasında Konya Emniyeti Eski KOM Müdürü Anadolu Atayün de bulunuyor. Atayün'ün avukatı Süleyman Küçüksucu, Konya Adliyesi önünde saat 03.30 sıralarında yaptığı açıklamada, tutuklama kararlarının hukuktan ve vicdandan yoksun olduğunu belirterek, "Hukuk, bugün muktedirlerin önünde diz çökmüştür" dedi.

Avukat Süleyman Küçüksucu, "Sulh Ceza Mahkemelerinde yaklaşık 13 saattir yapmış olduğumuz savunmalar ışığında biz tamamen tahliye beklerken 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin hukuka aykırı, vicdana aykırı, kanuna aykırı karar neticesinde benim müvekkilim Anadolu Atayün'ün de aralarında olduğu 5 kişi hiçbir hukuki gerekçe belirtilmeksizin ve yaklaşık 50 klasör tutan dosyaların tamamını okunmaksızın, hiçbir sebep gösterilmeksizin tutuklanmışlardır. Öğleden sonra duruşmaya girdiğimizde 18 kişi vardı, 5 tanesi adli kontrolden dolayı sorguya çıkmıştı. Geriye kalan 13 kişi de normal tutukluluk talebiyle savcılıktan sevk edilmişti. Şu aşama itibariyle ciddi bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğumuzu çok üzülerek söylüyorum. Buradaki bekleyen arkadaşlarımın bazılarının aileleri mutlu haber almış olabilirler. Fakat ne acıdır ki bu süreç burada bitmeyecek. Yani, yarın yeni itirazlar bekliyoruz, tutuklamalar bekliyoruz. Daha önce olduğu gibi. Hukuk şu anda muktedirlerin önünde diz çökmüştür" diye konuştu.

"ATAYÜN, KİMLERİN NE HALTLAR KARIŞTIRDIĞINI MAHKEMEYE ANLATTI"

Küçüksucu, adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben bu elimde görmüş olduğunuz cübbeyi utanarak taşıyorum şu anda. Müvekkilimin yaklaşık 45 dakika süren sözlü savunması, bizlerin iki vekili olarak yaklaşık 15 dakika süren, yani bu 13 saatlik savunmanın yaklaşık bir saati sadece bizim müvekkilimizle alakalıydı. Müvekkilimiz bu süreçte Türkiye'de yaşanan hukuksuzlukları isim vererek kimlerin -tabiri caizse özür diliyorum- ne haltlar karıştırdırdığını mahkemeye tek tek anlattı. Fakat hakim bey her ne kadar orada ikna olmuş gibi görünse de yarım saat bir ara verdi. Zaten yarım saatte bu savunmaların hepsini okuması mümkün değil. Sadece alınan savunmaların yekünü 200 küsür sayfaydı. Böyle bir mesleğin içinde bulunmak ciddi manada şu anda bize acı veriyor."

"KIŞKIRTMAYA ÇALIŞANLARIN OYUNUNA GELMEYİN"

Atayün'ün avukatı Küçüksucu, mahkemenin hukuksuzca verdiği tutuklama kararları nedeniyle utanç duyduklarını ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu ülke bunlara layık değil. Sabahtan beri, saat 09.00'da 10.00'da buraya gelen aileler var. Bu insanların küçük çocukları var. Gece Konya'nın ayazında burada bekleştiler. Bunlar adına da çok üzgünüz. Ama takdiri ilahi, demek ki vakti gelmemiş. Vakti geldiğinde, sabah olduğunda, devran döndüğünde bunların hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu işin içinde kim varsa, bu işte tırnak ucu kadar kimin dahli varsa bunların hesabı mutlaka sorulacaktır. Hem bu indinde, hem Allah indinde inşallah. Allah var gam yok. Biz de bu noktada herkese sabır ve metanet diliyoruz, istiyoruz, talep ediyoruz. Bu süreçte sizleri kışkırtmaya çalışanlar olacaktır, sizleri galeyana getirmek isteyenler olacaktır. Lütfen mümkün olduğu kadar soğukkanlı olalım. Allah aşkına bu oyunlara gelmeyelim. Aziz milletimiz, tabiri caizse bu kurtuluş savaşından da tekrar binbir kazanımla çıkacaktır. Hiçbir şekilde bundan şüpheniz olmasın. Yaklaşık 18 saattir adliyedeyiz. Biz sizin desteğinizle buradayız. Biz sizin duanızı arkamızda hissettiğimiz için buradayız. Lütfen bunları bizden esirgemeyin, inşallah çok güzel günleri hep birlikte göreceğiz."

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı