Atık pil seferberliği

Atık pil seferberliği

Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde 106 okula atık pil afişi asarak, atık pil toplama kutusu koydu.

Atık pillerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla seminerler düzenleyen Sarıyer Belediyesi, TAP işbirliği ile ilçedeki okullarda ‘’Doğanın Pili Bitmesin’’ kampanyası düzenleyerek çevre ve doğa kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

TAP İŞBİRLİĞİ İLE YARIŞMA

Her yıl düzenli olarak yürütülen okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyası kapsamında, Sarıyer Belediyesi tarafından 106 okula atık pil toplama afişi asılarak, atık pil toplama kutusu konulmasıyla çocuklara kimyasal kirlilikten arınmış bir dünya bırakmak için pillerin mutlaka ayrı bir şekilde toplanması belirtiliyor.

Kampanya sonuçlarının değerlendirilmesinde okullardaki öğrenci sayısına bakılmaksızın, belediyeler kategorisinde dereceye giren ilçelerin en çok atık pil toplayan ilk üç okul ve belediyeler kategorisinde derece alamayan diğer tüm ilçelerinin de, en çok atık pil toplayan birinci okulları ödüllendirilecektir.

Atık pil toplama alışkanlığını daha erken yaşlarda başlatabilmek amacıyla, ilçe sınırları dahilinde kamu/özel anaokullarını kapsayacak şekilde ayrı bir ödüllü atık pil toplama yarışması düzenlemesi kararlaştırılmış ve bu yarışmanın ayrı değerlendirilip, en çok atık pil toplayan on anaokuluna ödül verilecektir.