Avcılar Belediyesi ile TMMOB Arasında İşbirliği Protokolü

Avcılar Belediyesi ile TMMOB Arasında İşbirliği Protokolü

İstanbul’da bulunan 14 CHP’li Belediye ile TMMOB’a bağlı meslek odaları bir araya gelerek yaşanabilir bir kent ve yaşanabilir bir İstanbul için işbirliği protokolü imzalandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Belediyeler Birliği ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı tüm meslek odalarının İstanbul Şubeleri arasında, “Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü” Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen toplantıyla imzalandı.

Yaşanabilir bir kent ve yaşanabilir bir İstanbul için tarihi bir adım olan protokol imza törenine, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul’da bulunan diğer 14 CHP’li belediye başkanı, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ile birlikte TMMOB’a bağlı 24 meslek odası başkanı katıldı.

Avcılar Belediyesi ve TMMOB arasında yapılacak işbirliği protokolünü imzalayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, protokolün sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık, şehir planlama ve mühendislik hizmetlerinde ilgili meslek odaları ile yerel yönetim arasında teknik işbirliğini sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Başkan Dr. Handan Toprak Benli; “CHP Belediyeler Birliği ve meslek odalarının ortak çalışmasıyla hazırlanan protokolle başta depreme karşı yapı güvenliği olmak üzere, İstanbul’u ilgilendiren her konuda meslek odaları ile belediyeler arasında işbirliği yapılacak. Kentleşmeye yönelik bilimsel, teknik ve kamu yararına gözetilecek biçimde ele alınan protokol sayesinde yerel yönetimlerin karar süreçlerinde meslek odalarının katılımı sağlanarak, bilgi paylaşımında bulunulacak.

Sosyal demokrat toplumcu belediyecilik anlayışımızın gelişiminin sağlanması, ulusal ve uluslararası işbirliklerin geliştirilmesi, meslek kuruluşlarıyla işbirliği ve eşgüdümün sağlanması amacıyla, yerel yönetimleri ilgilendiren her alanda, sosyal belediyecilik uygulamasının etkin ve görünür kılmayı hedefliyoruz. Kültür, sanat, kentleşme, toplumsal cinsiyet vb. konularda yeni politikalar geliştirmek ile ilgili alanlarda çalışmalarımız devam edecek” dedi.