Avcılar Belediyesi Temiz Bir Çevre İçin Çalışıyor

Avcılar Belediyesi Temiz Bir Çevre İçin Çalışıyor

Avcılar Belediyesi yürüttüğü çalışmalarla, atık pil ve yağları geri dönüşüm amacıyla toplamaya devam ediyor.

Atıkları kaynağından alarak ilgili noktalara aktaran belediye, örnek bir çevre duyarlılığına imza atıyor.

Çevre konusunda duyarlılığı ile bilinen Avcılar Belediyesi, bu alanda yürüttüğü atık dönüştürme çalışmalarına devam ediyor. Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçe genelinde atık pil ve yağlar geri dönüşüm amacıyla toplanıyor. Kaynaklarından ayrıştırılarak toplanan bu atıklar daha sonra anlaşmalı geri dönüşüm noktalarına aktarılıyor. Okullarda verilen eğitimlerle çocuklara çevre bilinci kazandırılması çalışmaları ise devam ediyor.

Atık Piller Çöp Değildir

Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticilere ve İthalatçıları) Derneği ile ortak yürütülen atık pil toplama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü okullarda da atık pil toplama kampanyası başlattı. Atık pil toplama kampanyası dâhilinde Avcılar İlçesinde en fazla atık pil toplayan 3 okula, 3 Haziran’da çevre günü etkinliklerinde hediye verilecek. Daha önce başlatılan kampanyada okullarda öğrencilerin toplamış olduğu atık piller alınarak geri dönüşüme kazandırılmak üzere TAP Derneğine gönderildi.

Pilde bulunan 1 gr civanın 20 ton yiyeceği, 10 milyon litre suyu ve 2 ton balığı, sadece bir adet kullanılmış kalem pilin 4 metreküp toprağı tek başına zehirlediğini belirten ekipler, vatandaşlara pillerin ömrü bittiğinde toprağa veya ateşe atılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Atık Yağlar Toplanıyor

Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü evlerde, okullarda ve işyerlerinde atık yağları toplamaya devam ediyor. Avcılar’da bulunan tüm okullara ve mahalle muhtarlıklarına atık yağ bidonu bırakılarak biriktirilen atık yağlar Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından toplanıyor ve biodizel fabrikasına gönderilerek enerji kazanımına katkı sağlanıyor.

Her bir litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini belirten ekipler, vatandaşlara atık yağları toplayarak, hem çevre kirliliğini önleme hem de enerji kazanımına katkı sağlama çağrısında bulundu.

Temiz Bir Dünya, Temiz Bir Çevre, Temiz Bir Yaşam

Gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla, daha temiz bir Avcılar için çalışmaların devam ettiğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Doğayı korumak, çevre sorunlarının çözümü için çalışmak, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sağlayabilmek, tüm insanlığın en önemli görevlerinden biridir. Çevre dostu bir yönetim anlayışıyla, ilçemizi çevre kirliliğinden uzak tutmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.