Avcılar Belediyesi’nden Anneler Günü’ne Özel Üç Etkinlik

Avcılar Belediyesi’nden Anneler Günü’ne Özel Üç Etkinlik

Avcılar Belediyesi 3-5 yaş grubu çocuklar için İstanbul’da CHP’li Belediyeler içinde 34’üncüsü olan “Avcılar Belediyesi Çocuk Evi”nin açılışını yapıyor.

Avcılar’da “Anneler Günü”ne özel üç etkinlik hazırlayan Avcılar Belediyesi, 10 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da “Avcılar Belediyesi Çocuk Evi”nin açılışı gerçekleştirilecek. Yine aynı gün saat 17.00’da “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı”nın açılışı yapılacak. Günün son etkinliğinde saat 18:00’da Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu Anneler Günü’nde bütün anneler için türküler söyleyecek.

“Avcılar Belediyesi Çocuk Evi”nin Açılışı Yapılacak

Avcılar Belediyesi 3-5 yaş grubu çocuklar için İstanbul’da CHP’li Belediyeler içinde 34’üncüsü olan  “Avcılar Belediyesi Çocuk Evi”nin açılışını yapıyor.

Reşit Paşa Caddesi No: 138 adresinde 10 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da açılışı yapılacak olan Avcılar Belediyesi Çocuk Evi’nde, çocuklar hem güvenli bir ortamda eğitim alacaklar, hem de yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkânı yakalayacaklar.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Belediyemiz, çalışan personelin 3-5 yaş çocuklarının eğitimine katkı sağlamak, sağlıklı bireyler yetişmesine yardımcı olmak amacıyla açılışını yapacağımız Avcılar Belediyesi Çocuk Evi’nde çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerinin de temelinin atıldığı, önemli bir eğitim müessesi olacaktır. Çalışan annelerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını bizlere emanet edebilirler. Belediyemiz personeline hizmet vermek amacıyla kurulan çocuk evimizde, personelimiz taleplerinden artan kontenjan ve imkânlar ölçüsünde çalışan annelerimizin ihtiyaçlarına cevap vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı” Açılıyor

Kadınların beceri, birikim ve göz nuru ile ürettikleri eşyaları değerlendirebilecekleri ve aile ekonomisine katkı sağlayabilecekleri “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı” Ambarlı Mahallesi Ihlamur Yolu Mevkii’nde (sahil) açılıyor. Haftanın yedi günü saat 16.00-23.00 saatleri arasında 30 Eylül tarihine kadar açık olacak “Avcılar Kadın El Emeği Pazarı”nın 10 Mayıs Anneler Günü’nde açılacak olması da farklı bir anlam taşıyor.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Avcılar’da cinsiyet eşitliği temelinde kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımı ile özgürleşmesini sağlamaya yönelik projelerimiz kapsamında ‘Avcılar Kadın El Emeği Pazarı”nın açılışını 10 Mayıs’ta Anneler Günü’nde yapıyoruz. Kadınlarımız el emeği, göz nuru ile ürettikleri ürünlerini değerlendirerek kazanç sağlayabilecekler. Böylece aile bütçelerine katkı sağlayıp, ekonomik özgürlüklerini kazanma imkânı bulacakları bu pazarı kadınlarımıza hediye ediyoruz” dedi.

“Binbir Çiçek Kadın Korosu” Anneler İçin Türkü Söyleyecekler

Avcılar Belediyesi Konservatuarı,  Kadın Türkü Söyler Projesi kapsamında oluşturulan Binbir Çiçek Kadın Korosu 10 Mayıs Pazar günü saat 18:00’da Avcılar Belediyesi Atatürk Evi önünde, Avcılar Belediye Konservatuarının usta eğiticisi değerli sanatçı Arif Sağ’ın solist olarak yer alacağı konserde Anneler Günü dolayısıyla birbirinden güzel türküler seslendirecekler.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Çanakkale’nin Kurtuluşunun 100. Yılında Çanakkale’ye giden, şehitlikte türküler söyleyen ve orada şehitlerle birlikte tüm yatanlara, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Onlar artık bizim evlatlarımız” diyen Binbir Çiçek Kadın Korumuz şimdi de, Anneler Günün’de bütün annelerimiz için türküler söyleyecekler” ifadelerini kullandı.