Avcılar’da Binlerce Kişi İftarda Buluştu

Avcılar’da Binlerce Kişi İftarda Buluştu

Avcılar Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde gelenekselleştirdiği İftar Yemeği, Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile Kadir Gecesi’nde düzenlenen iftar programına binlerce kişi katıldı.

İftar programında, Avcılarlı hemşerileri ile tek tek ilgilenen ve vatandaşların Kadir Gecesini kutlayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, iftar yemeğinde paylaşmanın ve bir arada olmanın önemine vurgu yaptı.

Avcılar’da Hiç Kimse Yatağa Aç Girmeyecek

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Çok güzel bir alanda, çok güzel bir havada, Kadir Gecesi’nde kadını genci, yaşlısı, hangi milletten, hangi dinden ve inançtan olursa olsun hep birlikte bu güzel ortamda iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayının en büyük özelliği de evinde yemeği olanın olmayan ile paylaştığı, sosyal adaletin yerine getirildiği bir ay olmasıdır. Avcılar Belediyemizce mağduriyetin gizliliği gözetilerek özenle tespit edilen yaklaşık dört bin aileye düzenli olarak gıda yardımı yapılmaktadır. Yine belediyemiz bünyesinde hizmete sunduğumuz ve kurumsallaştırdığımız Aşevi aracılığıyla kimsesiz, hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapamayanların evlerine günlük 3 çeşit sıcak yemek bırakılıyor. Yılın 365 günü gerçekleştirilecek bu hizmetle ihtiyaç sahiplerinin adreslerine yemekleri günlük sıcak koruma özellikli sefer taslarıyla dağıtımı gerçekleştiriliyor. Ayrıca taziye evlerine de Aşevimizce yemek götürülüyor. Avcılar’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek” dedi.

Şeker Tadında Bir Bayram Olsun

Başkan Dr. Toprak Benli, “Ramazan ayını, Avcılar’da birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde, kadını, çocuğu, genci, yaşlısı hep birlikte geçirdik. Gümüşpala Paşaeli Parkımızda Nejat Uygur Anfi Tiyatromuzda gerçekleştirdiğimiz konser, tiyatro ve çeşitli etkinliklerle Avcılarlılar Ramazan ayını moral ve motivasyonla geçirdi. Bu güzel günde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyor Kadir Gecenizi kutluyorum. Avcılar halkının mutlu ve sağlıklı bir şekilde şeker tadında bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

İftara katılan vatandaşlar ise Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye yakın ilgi ve sevgi gösterilerinde bulunarak, Kadir Gecesi’nde böyle bir organizasyon düzenlendiği için teşekkür ettiler.

Best FM Canlı Yayınladı

Halk TV’nin de konuk olduğu Avcılar Belediyesi’nin organizasyonuna canlı yayın aracı ile katılan Best FM binlerce kişinin katıldığı iftar yemeğini, dinleyicileri ile canlı olarak paylaştı.

Best FM Radyo Programcısı Serdar Gökalp’ın programına canlı yayın konuğu olan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, belediye projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.