Avcılar'da büyük kutlama

Avcılar'da büyük kutlama

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi 16. Kuruluş Yıldönümü Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nin 16. kuruluş yıldönümünü renkli etkinliklerle kutlandı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli “Avcılar’da her genç bir müzik aleti çalabilecek ve her genç bir sanat dalıyla uğraşacak” dedi.

Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikte, Avcılar Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerler gitar, keman, bağlama, tiyatro, Türk sanat müziği korosu, Türk halk müziği korusu, bale, modern dans, oryantal ve halk oyunu performanslarını sergilediler. Kursiyerlerin sergilediği performanslar izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Avcılar’da Çocuklar Sanatın ve Bilimin Işığında İlerliyor

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, bir kentin gelişmişlik oranının sanata verdiği değer ile ölçülebileceğini belirterek “Sanatın toplum mühendisliğindeki önemine inanan belediyecilik anlayışımızla göreve geldiğimiz ilk aylarda, Orkestra Müdürlüğü'nü kurarak, konservatuarımızı açtık. Avcılarda çocuklarımız sanatın ve bilimin ışığında ilerliyorlar” dedi.

Bu aktivitelerin genç yaşlardaki işlevi ve önemi bilimsel verilerle de ortaya konmuştur.  Gençlerimiz okul dışında sanat ve sporla ilgilenir, bu alanlarda kendilerine hedefler koyarlarsa, madde bağımlılığı ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak kalırlar. Donanımları ve özgüvenleri artmış güçlü, sağlıklı ve erdemli bireyler olarak hayata atılırlar. Avcılarda çocuklarımız sanatın ve bilimin ışığında ilerliyorlar” dedi.

Yeni Kültür Merkezleri İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Avcılar’ın bir “Kültür ve Sanat Şehri” olduğunu belirten Başkan Dr. Handan Toprak Benli, “Avcılarda kültür ve sanata olan ilgiyi artırmak, çocuk, genç ve yetişkinlerimize sanatı sevdirmek, gençlerimizin donanımlarını artırmalarına, öz güvenli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacındayız. Çocuklarımızın sanatla ilgili her türlü faaliyetlerini yapacağı mevcut olanlara ek büyük kültür merkezlerinin yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.