Avrupa Parlamentosu'nda gerginlik !

Avrupa Parlamentosu'nda gerginlik !

Birleşik Krallık'taki referandumda AB’den ayrılma kararı çıkması üzerine Avrupa Parlamentosu’nda ilginç görüntü ve diyaloglar oluştu.

Birleşik Krallık'taki referandumda AB’den ayrılma kararı çıkması üzerine Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen olağanüstü Genel Kurul oturumu ilginç görüntü ve diyaloglara sahne oldu.

Oturum öncesi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması için yürütülen kampanyanın öncülerinden olan İngiliz siyasetçi Nigel Farage arasında samimi bir diyalog yaşandı.

Öyle ki, Juncker bu sohbetin sonunda Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) liderinin yanağına bir de öpücük kondurdu.

Ancak bu olumlu hava oturum sırasında kayboldu.

Avrupa'nın ayrılık sürecinde Birleşik Krallık'la iyi bir ticaret anlaşması yapması için çağrıda bulunan ve aksi takdirde Alman otomobil sektörünün tehlikeye gireceğini savunan AP üyesi Farage, bazı parlamenterler tarafından yuhalandı.

1-20160628191241.jpg

"ŞİMDİ GÜLMÜYORSUNUZ"

Farage, konuşmasında, "17 sene önce buraya geldiğimde ve Birleşik Krallık'ın AB'den çıkması için bir kampanyaya öncülük etmek istediğimi söylediğimde, hepiniz bana güldünüz... Ama şimdi gülmüyorsunuz" dedi.

Farage, "Bugün şu tahminde bulunacağım: Birleşik Krallık, AB'den ayrılan son üye ülke olmayacak" diye konuştu.

İngiliz siyasetçi Farage, aylardır Avrupa Parlamentosu'nu "AB'den Ayrıl" kampanyası lehinde propaganda yapmak için etkili bir platform olarak kullanıyordu.

2-20160628191241.jpg

"NEDEN HÂLÂ BURADASINIZ?"

AB Komisyonu Başkanı Juncker ise UKIP üyesi parlamenterlerin bir davranışı üzerine sinirlerine hakim olamadı. Konuşmasında, İngiliz demokrasisine ve halkın verdiği karara saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Juncker'in bu sözleri UKIP üyelerince alkışlandı. Bunun üzerine konuşmasını kesen Juncker, "Bu, buradaki son alkışınız. Aslına bakarsanız, burada olmanıza gerçekten şaşırıyorum. İngiltere'nin AB'den çıkması için mücadele ediyordunuz. İngiliz halkı da bu yönde karar verdi. Neden hâlâ buradasınız?" diye sordu.