Avrupa'da kebap alarmı !

Avrupa'da kebap alarmı !
Güncelleme:

Kebaplarda "sıçan eti" bulunduğu iddiaları artık yüksek mevkiilerden bile dillendiriliyor.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, İngiltere’de satılan bazı kebapların içinde sıçan eti bulunduğu yönündeki iddiaların endişe verici olduğunu söyledi.

Hürriyet'ten Birce Bora'nın haberine göre LBC radio’da Yiyecek Standartları Ajansı (FSA) ve Which tüketici grubunun paket servis yapan restoranlar hakkında yayınladığı raporlarla ilgili soruları yanıtlayan Liberal Demokrat Parti lideri “Eğer kebaplara sıçan, kedi ya da köpek eti karıştırılıyorsa elbette bu beni çok endişelendirir. Sağlık müfettişlerinin bu konu ile ilgileneceğini umuyorum” dedi.

Which, İngiltere genelinde paket servisi hizmeti veren kebapçı ve Hint restoranlarında yaptığı bir araştırma sonucunda kuzu etinden yapıldığı iddia edilen 60 yemeğin 17’sinin içinde domuz, dana ve tavuk gibi başka hayvan etlerinin de bulunduğunu, 7’sinde hiç kuzu eti bulunmadığını, 5’inin ise “ne etinden yapıldığının tespit edilemediğini” belirtmişti.

FSA ise kuzu etinden yapıldığı iddia edilen 145 yemek üzerinde yaptığı benzer bir araştırmada yemeklerin %30’unda başka hayvanların da etinin bulunduğunu ortaya çıkartmıştı.