Avukat Ömer Turanlı: Savcıyı Arıyoruz Bulamıyoruz

Avukat Ömer Turanlı: Savcıyı Arıyoruz Bulamıyoruz

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında tahliye kararı çıktı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında tahliye kararı çıktı. Tutuklu bulunan Karaca ve 75 polisle ilgili Asliye Ceza hakimliklerince verilen kararın ardından avukatlar açıklama yaptı. Avukat Ömer Turanlı, "Hukuk adına tarihi bir gün yaşıyoruz. 32. Asliye Ceza Mahkemesi müvekkillerimizin tahliyesi yönünde karar verdi. Ama, gecenin saat 02.00'si oldu, savcı müsait değil ve savcıyı bulamıyoruz" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı dışında açıklamalarda bulunan Avukat Ömer Turanlı, "Hukuk adına tarihi bir gün yaşıyoruz. 32. Asliye Ceza Mahkemesi müvekkillerimizin tahliyesi yönünde karar verdi. Ve tahliye müzakeresini savcı beye gönderdi. Savcı bey odasında yok. Sağır sultan bile duydu. Kalemden savcı beyin telefonunu aldık. Ben kendim aradım. Sayın savcım şu anda bir tahliye kararı var ve bunu siz de biliyorsunuz. Bu kararın uygulanması gerekiyor. Katip bey sizi bulamıyor biz sizi bulamıyoruz. Gösterilen odaların hiçbirinde yok. "Ben şimdi müsait değil sonra arayın." dedi. Gecenin saat 02.00'si savcı müsait değil. Böyle bir hukuk böyle bir anlayış yok" açıklamasını yaptı.

Adliye giriş ve çıkışında kendilerine polisler tarafından baskı kurulduğunu aktaran Turanlı, "Şu anda adliyede kriz masası oluşturulduğu söyleniyor ama bizim bundan haberimiz yok. Polislerin baskısı altında adliyeye giriş ve çıkışlar yapıyoruz. Bu kararın doğruluğunu veya yanlışlığını ne İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ne cezaevi savcısı ne de adliyenin savcısı bunu tartışamaz, tartışma konusu yapamaz. Artık bu karara hiçbir şey takamazsınız. Bu karar kesin ve kat'idir" diye konuştu.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı