Avukatların Nükleer Santral Protestosu

Avukatların Nükleer Santral Protestosu

MERSİN'de çevreci avukatlar, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Beldesi'nde kurulacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'ni protesto etti.Mersin Barosu üyesi...

MERSİN'de çevreci avukatlar, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Beldesi'nde kurulacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'ni protesto etti.

Mersin Barosu üyesi avukatlar ve Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri Atatürk Caddesi'nde bir araya geldi. 'Mersin nükleer istemiyor', 'Nükleere inat yaşasın hayat' ve 'Mersin Barosu, nükleere karşı' sloganları atan yaklaşık 50 kişilik grup, yağmur altında İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bilgilendirme Ofisi önüne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Mersin Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Av. Sevim Küçük, nükleer santrale karşı olduklarını ve hükümetin bu karardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Küçük, "Ülkemiz, yenilenebilir enerji kaynakları çoğu ülkeye göre daha zengin. Rüzgar ve güneş enerjisinde Avrupa'nın en iyisi ve jeotermal potansiyelinde dünya 7'incisi olan, doğru enerji politikası ve elektrik tasarrufu sayesinde nükleer enerji ve HES'lere hiç ihtiyaç hissetmeyecek bir ülke iken, nükleer santral konusunda ısrarlı olan hükümetin bu ısrarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Nükleer santrallere yatırım yapan dev sermaye şirketi transferi insanı yaşam hakkından üstün tutulamaz. Nükleersiz, güvenlik bir gelecek mümkün"diye konuştu.

Konuşmanın ardından, çevreciler, kendilerine destek veren avukatlara çiçek verdi.

ME(AŞ/OA/BT)