Avukattan, avukata sanal taciz !

Avukattan, avukata sanal taciz !

Hukukçudan hukukçuya "sosyal taciz" sanal alemde kalmadı, mahkemeye taşındı.

Avukat Sedef Ünal, kurucu başkanı olduğu sendikanın faaliyet ve fotoğraflarını paylaştığı Facebook’taki bir hukukçu grubunda, Doç. Dr. Serhat Sinan Kocaoğlu’nun “Güzelmiş bu sendika. Bekâr arkadaşlar üye olsun” yorumuyla karşılaştı. Tartışma üzerine Kocaoğlu, Ünal’ın şahsi Facebook sayfasındaki etekli ve mayolu fotoğraflarını paylaştı. Kocaoğlu hakkında tedbir kararı verildi.

 

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre bir araya gelen 7 avukat 26 Kasım 2014’te Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Avukatlar Sendikası’nı kurdu. Kurucu Başkanı Sedef Ünal olan sendika, Türkiye Barolar Birliği’nin bağlı çalışan avukatlar için “Tip Sözleşme” yönetmeliği çıkarması için imza kampanyası başlattı. Sedef Ünal, kampanyayı Facebook’ta 22 bin üyesi olan ‘Avukat/Hâkim/Savcı Tüm Hukukçular Omuza Omuza’ adlı grupta duyurdu. Ünal, kampanyaya dair kendisi ve bir kadın meslektaşının olduğu fotoğrafı, sendikanın faaliyetlerini de anlatarak burada paylaştı.

Paylaşıma ilk yorum Facebook’taki sayfayı yöneten özel bir üniversitenin Ceza ve Ceza Mahkemesi Ana Bilim Dalı Başkanı Serhat Sinan Kocaoğlu’ndan geldi.

‘GÜZELMİŞ SENDİKA’

Kocaoğlu, “Güzelmiş bu sendika. Bekâr ve niyeti ciddi arkadaşlar behemehal üye olsun diyorum”, “Sedef Ünal, üyelik şartlarınızı açıklar mısınız... Bekâr erkek avukatlara kota var mı?”  diye yazdı. Ünal da bu yoruma, “Yaptığımız iş ciddi bir iştir, burada geyik cevaplayacak vaktimiz yok. Gerekli açıklamalar Facebook grubumuzda var. İnternet sitemizde de olacak” yazarak tepki gösterdi. Ancak Kocaoğlu, “İsim seksi ama nedir, kimlerin icraatıdır, arkasında kim vardır bu sendikanın?” diye devam etti. Bunun üzerine Ünal, sendikanın iletişim bilgilerini verip Facebook’taki gruptan ayrıldıklarını beyan etti.

FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Bu yazışmalardan sonra Kocaoğlu, kendisine kişisel sayfasından hakaret ettiğini öne sürdüğü genç avukatın kişisel sayfasındaki mini etekli ve tatilde mayo ile çekilmiş fotoğrafları ‘Avukat/Hâkim/Savcı Tüm Hukuçular Omuza Omuza’ adlı grupta “Sedef Ünal’ın fotoğraflarından oluşan potporiyi ilginize sunuyorum” notuyla paylaştı. Fotoğraflara çoğu erkek birçok hukukçu da yorum yaptı.

Bunun üzerine İstanbul 5’inci Aile Mahkemesi’ne başvuran Sedef Ünal, cinsel hakaret ve tacizlere maruz kaldığını belirterek Kocaoğlu hakkında tedbir kararı verilmesini talep etti. Mahkeme de Sinan Kocaoğlu’nun iletişim araçları ile Sedef Ünal’ı rahatsız etmemesi yönünde 2 ay boyunca tedbir kararı aldı.