Avustralya'da bir ilk yaşandı !

Avustralya'da bir ilk yaşandı !

Auburn Gelibolu Camisi'nde ilk kez ezan bir vakit namazında hoparlörden okundu.

Avustralya'nın Sydney ketindeki Auburn Gelibolu Camisi'nde ilk kez ezan bir vakit namazında hoparlörden okundu.

Auburn Belediye Meclisi'nin özel izni ile cami imamı Musa Çelik cuma namazı için cami bahçesinde mikrofondan ezan okudu. Bu sırada cami önünde toplanan vatandaşlar bu tarihi anı cep telefonlarındaki kameralarla kaydetti.

Hoparlörden okunan ezan, Auburn Gelibolu Camisi'nde her yıl düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı Açık Gün programlarında okunan sembolik ezanın dışında ilk kez bir vakit namazında okunması nedeniyle önem taşıyor.

Auburn Gelibolu Camisi cemaatinin her cuma hoparlörden ezan okunması için topladıkları 3 bin imza ile Auburn Belediye Meclisi'ne yaptıkları başvuru, "gürültü kirliliği" gerekçesiyle reddedilmişti.

Auburn Belediye Meclisi'nin Türk kökenli üyesi Semra Batik, "Burada gürültü kirliliğiyle ilgi yasadan dolayı çanlar bile kalktı. 'Şimdi ezanı getirirsek olmaz' diyerek başvurumuzu reddetmişlerdi" dedi.

Batik, belediye meclis üyelerine en azından Müslümanların kutsal ayı Ramazanda ezan okunması konusunda teklifte bulunduğunu ve buna sıcak bakıldığını söyledi. Ezanın hoparlörden okunması için gelecek yıllarda da çaba sarf edeceğini aktaran Batik, "İnşallah seneye ramazan ve daha sonraki ramazanlarda dört hafta boyunca her cuma namazında bu olur" diye konuştu.

 Avustralyalı Türkler tarafından 1999 yılında hizmete açılan ve Avustralya'nın en büyük camisi olma unvanını elinde bulunduran Auburn Gelibolu Camisi, aynı zamanda Avustralya devlet ve turizm kuruluşlarının internet sitelerinde görülmesi tavsiye edilen eserler arasında yer alıyor.