Avusturya - Türkiye İşbirliği Derneği’nden Van’a Eğitim Yardımı

Avusturya - Türkiye İşbirliği Derneği’nden Van’a Eğitim Yardımı

Van Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Van’a gelen Türkiye Avusturya İşbirliği Derneği Başkanı Luthar Fishman ve Başkan Yardımcısı Aynur Kuytu, Van Dumlupınar İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

- Van Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Van’a gelen Türkiye Avusturya İşbirliği Derneği Başkanı Luthar Fishman ve Başkan Yardımcısı Aynur Kuytu, Van Dumlupınar İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu’nun da eşlik ettiği okul ziyaretinde Avusturya Türkiye İşbirliği Derneği Yöneticileri Luthar Fishman ve Aynur Kuytu Dumlupınar İlköğretim Okulu yöneticileri tarafından karşılandı. Okul Müdürü Azam Çıplak ve yöneticiler ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, okul ve ihtiyaçlarla ilgili sunum yaptılar.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, depremden etkilenen Van’ın ihtiyaçlarının giderilmesi için her platformda çalışma yürüttüklerini belirterek “Avusturya-Türkiye İşbirliği Derneği yöneticileri Van’da bir okulun ihtiyaçlarını gidermek istediklerini ilettiklerinde biz de Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Milli Eğitim Müdürümüz bana Dumlupınar İlköğretim Okulu’nun adını verdi. Biz de dernekten gelen talebe yanıt verdik. Dernek Yöneticisi Luthar Fishman aynı zamanda Viyana Belediyesi Uluslararası İlişkiler Yöneticisi olduğu için bu işbirliğimizin sadece dernekle sınırlı kalmayacağını Viyana Belediyesi’nin de kültürel ve sosyal programları ile Van’a ilgi gösterdiğini ifade etti. Küçük bir kıvılcımla başlayan bu güzel çalışma inşallah daha büyük projelerin başlangıcına vesile olacaktır’ şeklinde konuştu.

Avusturya-Türkiye İşbirliği Derneği Başkanı Luthar Fishman ise, depremden etkilenen Van’ın acılarını yüreklerinde hissettiklerini anlattı. Fishman, Viyana’da depremden sonra başlatılan yardım kampanyası ile toplanan bir miktar mali yardımı Van’da değerlendirileceğini ifade ederek “Türkiye-Avusturya İşbirliği Derneği olarak bu amaçla ilk etapta Van’da bir ilköğretim okulunun ihtiyaçlarını karşılama kararı aldık. Bugün bu amaçla Van’dayız. Van Ticaret ve Sanayi Odası ile başlattığımız işbirliğimizin çok iyi sonuçlar çıkaracağını umuyorum. Gerek derneğimiz, gerekse Viyana Belediyesi olarak daha kapsamlı çalışma yapmak istiyoruz. Bu ziyaretimiz bu nedenle çok önemlidir” dedi.

Avusturya-Türkiye İşbirliği Derneği yöneticileri beraberlerinde getirdikleri 4 adet bilgisayarı ve bir adet projeksiyon cihazını okul yönetimine hediye etti. Okul yönetimi de okul ihtiyaç listesini dernek yöneticilerine teslim etti.

AVUSTURYA - TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ DERNEĞİ’NDEN VAN’A EĞİTİM YARDIMI

AVUSTURYA - TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ DERNEĞİ’NDEN VAN’A EĞİTİM YARDIMI