Aydın Bik Ve İl Yenilik Platformundan Tkdk’ya Ziyaret

Aydın Bik Ve İl Yenilik Platformundan Tkdk’ya Ziyaret

Aydın İl Yenilik Platformu Yürütücüsü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Gündeay, Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKD

- Aydın İl Yenilik Platformu Yürütücüsü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Gündeay, Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi’yi ziyaret etti.

Ziyarette varlık sebeplerinin AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak olduğunu söyleyen TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “Tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanması hedeflerimiz arasında. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için elimizden gayreti gösteriyoruz. Belli dönemlerde hangi projelere destek verdiğimizi kurumumuzun sitesinden (aydin.tkdk.gov.tr) duyuruyoruz. En az yüzde 50-65 arasında destekler veriyoruz. Tüm bu desteklere ek olarak yatırımcılarımız KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf tutulmaktadır. Vergi muafiyetleri de eklendikten sonra hibe desteği oranımız yüzde 70-80 bandına ulaşmaktadır. Müteşebbislerimizin bu fırsatı kaçırmıyacaklarını ümit ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı misafirlerime teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

İl Yenilik Platformu Yürütücüsü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz da, ”Yeni çağrı döneminde ADÜ ve İl Yenilik Platformu olarak TKDK ve Aydın İçin neler yapabiliriz diye bu gün Aydın TKDK İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret ettik. Kendileriyle bilgi alışverişinde bulunduk. Verimli bir ziyaret oldu. Bu ziyaretlerimiz ve çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu ve ADÜ Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Gündeay, Çiftçi’ye başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ettiler.