Aydın İşkur’dan Çağrı Merkezi Operatörlüğü Projesine Destek

Aydın İşkur’dan Çağrı Merkezi Operatörlüğü Projesine Destek

Türkiye’ye İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü, Türkiye’de ilk kez Aydın’da hayata geçirilen “Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modellerinin Geliştirilmesi” projesine katkı sağlıyor.

- Türkiye’ye İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü, Türkiye’de ilk kez Aydın’da hayata geçirilen “Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modellerinin Geliştirilmesi” projesine katkı sağlıyor.

Aydın Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin uygulamakta olduğu “Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modellerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında okul idarecileri ve proje ortakları İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarete Win Bilgi İletişim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Acar ve Osmangazi Mesleki ve Anadolu Ticaret Lisesi Müdürü İsmail Seçkin Üstün ziyarette bulundu.

Proje hakkında bilgiler veren Okul Müdürü İsmail Seçkin Üstün, “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı kapsamında Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin teknik desteğiyle sunulan ve Avrupa Birliği, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Yapısal Fonlarınca (IPA) desteklenmeye hak kazanan ‘Çağrı Merkezi Operatörlüğü Modellerinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’deki başarılı 69 projeden biri ve Aydın ilinde başarıya ulaşan tek proje olup, bu proje sektörün ihtiyacını karşılayacak nitelikte mesleki eğitiminden geçmiş devamlı bir iş gücü kaynağı yaratmayı öngörmektedir. Projenin hedef aldığı sektör, çağrı merkezi operatörlüğü sektörüdür ve sektör, engellilerin, bayanların ve evde çalışmak isteyenler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdamına uygun bir sektördür” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi de, İŞKUR’a kayıtlı engelli işsiz ve iş arayan vatandaşlar için bu projeyi fırsata dönüştürebileceğini söyledi. Terzi, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak projeye destek olacağını belirtti.