Aydın’da ‘Aile Akademisi’ Projesi Bu Yıl Da Uygulanacak

Aydın’da ‘Aile Akademisi’ Projesi Bu Yıl Da Uygulanacak

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Valiliği'nin desteğiyle yürütülen ve büyük ilgi gören "Aile Akademisi" projesinin 2015-2015 eğitim...

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Valiliği'nin desteğiyle yürütülen ve büyük ilgi gören "Aile Akademisi" projesinin 2015-2015 eğitim öğretim yılında da uygulanacağını belirtti.

Aydın Valiliği'nin himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ve "Sağlıklı Yaşam ve Aile Eğitimi" konularında düzenlenen "Aile Akademisi" projesinin bu eğitim öğretim dönemindeki ilk programı Karacasu Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu öğrenci velilerine yönelik olarak düzenlendi. Gerçekleştirilen "Aile Akademisi" konferansına Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Karacasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu öğrenci velileri ve konuşmacı olarak Düşünce Koçu Münir Arıkan katıldı.

Konferansta; ortaokul çağındaki öğrencilerin annelerine, sağlıklı yaşam, kadın hastalıkları ve korunma yöntemleri, kadın hasatlıklarında erken tanının önemi ve öğretmen-veli yaklaşımı, aile-çocuk iletişimi, öğrencilerin okulda ve evde elde etmesi gereken kazanımlar" gibi konularda bilgilendirme eğitimi verildi.

Konferansta katılan velilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Aydın'da birçok yeniliğe imza attıklarına dikkat çekti. Hiçbir ilin yapamayacağı başarılara imza attıklarının altını çizen Töre, "40 tane okul yapımının temelini atarak Aydınımıza kazandırdık. Bir çok tane okulun ise onarımını gerçekleştirdik. Destek konusunda okul müdürü ve öğretmenler ne istiyorsa onları karşıladık. Aileyi her şeyin başı olarak görüyoruz. Anne babaların çocukları üzerinde bıraktığı izler ömür boyu silinmiyor. Sayın Valimiz ve değerli eşleriyle önce sağlık sonra eğitim parolasıyla yola çıkarak bizleri de hareketlendirdikleri kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Türkiye'de hiç yapılmayan bir projeye böylelikle imza atarak 3 yıldır Aile Akademisini devam ettiriyoruz" dedi.

Kişisel gelişim ve eğitim konusuna da çok önem verdiklerini kaydeden Töre, "Eğitimcilik hayatımda hep şunu gördüm. Her anne baba çocuğunu kendisi gibi yapmak istiyor. Bu da çocukların kişisel gelişimlerinde inanılmaz sıkıntılar oluşturuyor. Çünkü çocuklarımız kendileri olmak istiyorlar. Bireysel yetenekleri, hobileri ve istekleri doğrultusunda yaşamlarını sürdürmek istiyorlar. Bu doğrultuda da biz sizleri bilgilendireceğiz. Biz kendimizi çocuğumuzda aramayacağız. Çocuğumuz kendi istekleri ve kendi talepleri doğrultusunda yaşamında ayakta durmayı başarmayı öğrenmelidirler. Çocuklarımız kendileri olduğu ve kendi isteklerini seçtikleri ve kendi kararlarını uyguladığında hayatta başarılı olacaklardır. Biz dünyayı değiştirmek istiyorsak önce kendimizi değiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Program, Düşünce Koçu Münir Arıkan'ın "aile içi iletişim, öğretmen-veli yaklaşımı, aile-çocuk iletişimi, öğrencilerimizin okulda ve evde elde etmesi gereken kazanımlar" gibi konularda bilgilendirme sunumuyla son buldu.

Kaynak: İHA