Aydın’da Şehit Çocuklarına Ücretsiz Özel Ders İmkanı

Aydın’da Şehit Çocuklarına Ücretsiz Özel Ders İmkanı

Aydın'da etüt merkezi işleten Şerafettin Bingöl, ilköğretim yaş grubundaki şehit çocuklarına ücretsiz özel ders vermeyi bu yılda sürdüreceklerini...

Aydın'da etüt merkezi işleten Şerafettin Bingöl, ilköğretim yaş grubundaki şehit çocuklarına ücretsiz özel ders vermeyi bu yılda sürdüreceklerini belirtti.

Türk toplumunun şehit ailelerine karşı farklı bir duyarlılık gösterdiğine dikkat çeken Şerafettin Bingöl, "Şehit çocuklarına özellikle matematik ve diğer dersler konusunda yardımcı olmak istiyoruz. En azından vatandaş olarak şehitlerimizin bizim için yapmış olduğu mücadeleye bir vefa göstermek istedik. Bizim onlar için bu yapmış olduğumuz denizde bir damla bile değildir. Bizim bir vatandaş olarak üzerimize düşen görev, onların geride bırakmış oldukları çocuklara sahip olmamızdır.

Ama son zamanlarda nedense şehit ailelerine karşı ilgi azalıyor. Toplumumuzun oldukça duyarsızlaşması beni son derece üzüyor. Vatandaşların, ekonomik durumu iyi olan kişilerin, geride kalan şehit çocuklarına en azından az çok demeden yardımda bulunmalarını diliyorum" dedi.

Bir eğitimci olarak şehit ailelerine bu şekilde destek çıkmak istediğini kaydeden Bingöl, "Kendim matematik öğretmeniyim. Şehit çocuklarına ücretsiz eğitim, ders verebilirsem çok mutlu olurum. Çalışanlarımız olsun, ben olayım, bu insanlık görevimizi vefa borcumuzu yerine getirmekten çok mutlu oluruz. İlkokul 1. sınıftan başlamak üzere, ilköğretim çağındaki şehit çocuklarına böyle bir katkıda bulunabilmekten gurur duyarım. Bir şehit ailesinin çocuğu da en azından diyebilsin ki "Benim arkamda da bize sahip olan insanlar da var" Bugün basında bunun aksi yönde bazı haberleri görüyoruz, duyuyoruz. Bu duyarsızlık beni son derece üzüyor. Benim dairelerim, apartmanlarım yok. Fazladan evim olsa bir şehit ailesine çok rahatlıkla verebilirdim. Çünkü benim evim eğer orada duruyorsa, o şehidin sayesinde duruyor. Niye öldüler onlar? 20 yaşında toprağa gidiyorlar. Bir eğitimci olarak, "Ben de onlara eğitimle destek olabilirim" dedim. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Onların yarınki imtihanlarında matematikte fazladan bir soru bile yaptırabilirsem ben kendimi çok mutlu hissederim" dedi.

Şerafettin Bingöl, ücretsiz özel ders imkanından faydalanmak isteyen şehit ailelerinin Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 1999 Sokak Güven 5 Apartmanında faaliyet gösteren etüt merkezine müracaat etmelerini istedi.

Kaynak: İHA