Aydında şehit olan astsubay memleketine uğurlandı

Aydında şehit olan astsubay memleketine uğurlandı

Geçen yıl işlenen cinayetin zanlısını yakalamak için düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan için Aydın’da cenaze töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı’ndaki törende şehit astsubayın eşi,...

Geçen yıl işlenen cinayetin zanlısını yakalamak için düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan için Aydın’da cenaze töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı’ndaki törende şehit astsubayın eşi, kızı, annesi ve diğer aile fertleri gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesi, memleketi Çorum’a gönderildi.

Aranan cinayet zanlısı Hüseyin T.’nin. dün Efeler ilçesi Eğrikavak Mahallesi dağlık alanında açtığı ateş sonucu şehit olan 35 yaşındaki Ünalan için görev yaptığı kışlada tören düzenlendi. Törende eşi Gül Ünalan, kızı Eda Ünalan ve annesi Safiye Ünalan gözyaşları döktü. Şehidin tabutu götürülürken, “Bizi burada bırakıp nereye gidiyorsun?” diyen eşini ve yakınlarını, görev arkadaşları teselli etti. Cenaze arabasına yüklendiği sırada tekerlekli sandalyeyle gelen eşi ve annesi, tabuta sarılarak ağladı.

Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Efeler Belediye Başkanı Mesut Ozakcan, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askerî erkân, diğer protokol üyeleri, zanlının daha önce öldürdüğü kayınpederinin oturduğu Yukarı Kayacık Mahallesi sakinleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Şehit Jandarma Üstçavuş Emrah Ünalan’ın cenazesi, bayrağa sarılı tabutuyla Çorum’a gönderildi.

Efeler'de geçen yıl işlenen cinayetin zanlısı olarak aranan Hüseyin T.’nin Eğrikavak Mahallesi’nde sakladığını tespit eden jandarma ekipleri, önceki gün operasyon düzenlemişti. Ekiplerin geldiğini görerek pusu kuran zanlının ateş açması sonucu Astsubay Ünalan ve Uzman Çavuş İrfan Yüksel yaralanmıştı. Yaralıların bulunduğu bölgenin karla kaplı olması sebebiyle helikopter gönderilmiş, Uzman Çavuş Yüksel, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Kuytu bir bölgede olduğu tespit edilen Astsubay Ünalan'a ise uzun süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda cenazesine ulaşılmış, dün akşam Aydın Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

ZANLI HENÜZ YAKALANAMADI

Kayınpederini öldürdüğü için aranan ve Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan’ı şehit eden zanlı Hüseyin T.'nin, henüz yakalanamadığı, olayın olduğu bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiği öğrenildi. CİHAN