Aydın’ın Yerel Ürünleri Tkdk Desteğiyle Dünya Pazarına Açılacak

Aydın’ın Yerel Ürünleri Tkdk Desteğiyle Dünya Pazarına Açılacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, yaklaşan 12. çağrı dönemi öncesinde Aydın için yerel ürün listesinin onaylanarak hibe desteği kapsamına alındığını duyurdu.

- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, yaklaşan 12. çağrı dönemi öncesinde Aydın için yerel ürün listesinin onaylanarak hibe desteği kapsamına alındığını duyurdu.

TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, yaptığı açıklamada; yaklaşan 12. Başvuru Çağrı İlanı'nda Aydın adına önemli gelişmeler sağlandığı, yöresel el sanatları ve gıda ürünlerinin de destek kapsamına alındığı söylendi. Bu konuyu oldukça önemsediklerini ifade eden Çiftçi, şunları söyledi: "Biz birçok kültürel varlığımızın değerini sonradan anlıyoruz. Anladığımızda da o kültürel değerin kaybolduğunu görüyoruz. Bu anlamda geleneksel el sanatları, dokumacılık, keçe yapımı, halı, kilimcilik yapımı, yorgancılık, çanak-çömlek yapımı, taş işleme, nakış işleme, hasır işi, sepet ve süpürge yapımı gibi el sanatlarına yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteği verilecek” dedi.

Öte yandan kentin marka değeri olan yöresel ürünlerinin de desteklenmesinin hem üreticileri hem de kent ekonomisi adına önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Çiftçi, gerek pazarlama, gerekse üretim anlamında destekler verileceğini kaydetti. Çiftçi, "İncir, zeytin, zeytinyağı, kestane, bal kabağı, tahin, tahin helvası, çilek, şeftali, narenciye, nar, patlak mısır, çam fıstığı, kabak tatlısı, yuvalama paşa böreği, prina yağı, kuru prina, prina tozu ve suyu gibi ürünler, yerel ürün bazında desteklenecektir. Yatırımcılarımız ciddi projelerle bizden alacakları destekler ile işletmelerini büyütüp ürünlerini dünya pazarlarına sunma imkanına kavuşabilir" diye konuştu.