Aylan'ın Babası Abdullah Kurdi'den 'Acılar Son Bulsun' Çağrısı

Aylan'ın Babası Abdullah Kurdi'den 'Acılar Son Bulsun' Çağrısı

BODRUM'dan çıktıkları umut yolculuğunda ölen 8'i çocuk 12 kişinin otopsileri tamamlandı ve cenazeleri teslim almaları için yakınları çağrıldı.

BODRUM'dan çıktıkları umut yolculuğunda ölen 8'i çocuk 12 kişinin otopsileri tamamlandı ve cenazeleri teslim almaları için yakınları çağrıldı. Minik oğulları Aylan ve Galip ile eşi Zahim Kurdi'nin cenazelerini teslim almaya gelen Abdullah Kurdi, "Acılar son bulsun" çağrısı yaptı.

Bodrum'da dün 2 saat arayla denize açılan 2 ayrı lastik botta ölen 27 yaşındaki Zahim Kurdi, oğulları 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve 3 yaşındaki Galip Kurdi ile kız bebek 9 aylık Hasal Zekeriya, 1.5 yaşında Zeynep Cafer, ikizi Abdullah Cafer, 7 yaşındaki Ahmet Haabi, 11 yaşında Tahara Cumhuriye, 11 yaşında Haydar Ahmet Ahi, 18 yaşında Macit Helli, 23 yaşındaki Zehra Muhsine ve 42 yaşındaki Emel Cerabi'nin Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri tamamlandı. Cenazelerin teslim edilmesi amacıyla çağrılan yakınları beklenmeye başlandı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Sun, Daily Mail ve Daily Telgraf gibi gazete ve ajans muhabirleri de sabahın erken saatlerinden itibaren morg önünde ölenlerin yakınlarını beklemeye başladı.

Bir süre sonra Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adli Tıp Kurumu önünde önlem aldı. Gazetecilerin içeri girmemesi için kurumun bahçe girişi kapatıldı. İlerleyen zamanla birlikte ölenlerin yakınları da kuruma gelmeye başladı.

"BU ACILAR SON OLSUN"

Kıyıya vuran minik bedeniyle dünyanın dikkatini çeken Aylan'ın babası Abdullah Kurdi de kuruma geldi ve tercüman aracılığıyla açıklama yaptı. Faciada iki oğlu ile eşi Zahim Kurdi'yi yitiren ve kendisi de bitkin halde kıyıya ulaşan 40 yaşındaki Abdullah Kurdi, "Sonuç olarak yaşadığımız yerde savaş var. Savaştan kaçıp geldik. Burada bütün dünyanın bizi görmesini istiyoruz. Biz felaketi yaşamış olabiliriz. Bir sonraki felaketin yaşanmaması için önlemler alınmalı. Bu acılar son olsun" dedi.

KANADA'YI İSTEMEDİ KOBANİ'YE DEFNEDECEK

Eşini ve çocuklarını memleketi Kobani'de toprağa vereceğini söyleyen Abdullah Kurdi, "Ablam Kanada'da. Kanada yetkilileri beni aradı. Çocuklarımın ve eşimin buraya gömülmesini isteyip istemediğimi sordular. Kabul etmedim. Eşim ve çocuklarımı Kobani'ye defnedeceğim. Şu an bekliyorum. Cenazemi alacağım. Büyük acı içindeyim. Bu acı ve dramların biran önce dindirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

SAHİPSİZ CENAZELER KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Çalışmaları yerinde izleyip koordinasyonunu sağlamak için Adli Tıp Kurumu'na gelen Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, kaçak yollarla Türkiye'yi terk etmek, ilkel araçlarla Yunanistan'a geçmek isteyen Suriye ve Irak vatandaşı 12 kişinin öldüğünü söyledi. Aylanç şöyle dedi:

"Otopsileri tamamlandı. 4 cenazenin yakınları burada. Dünya basınında yer alan iki çocuk bizim için büyük üzüntü olmuştur. Büyükşehir Belediyesi ve Valilik olarak koordineli bir şekilde cenazeleri ücretsiz olarak istedikleri yere götüreceğiz. 8 cenazenin yakını şu an için belli değil. 15 gün içinde cenazeler alınmazsa; kimsesizler mezarlığına defnedilecek. Tüm ekiplerimizin olağan kontrolleri sürüyor."

HDP'Lİ BAŞKAN:İNADINA BARIŞ İSTİYORUZ

Bazı ölen yakınlarıyla morga gelen Muğla HDP Eş Başkanı Yusuf Uludağ da, Ortadoğu ve Türkiye'de savaşların devam ettiğini anlatırken, "Her gün canlar gidiyor. Yetkililer daha çok duyarlı ve dikkatli olmak zorundalar. Bu acılar son olsun. İnadına barış istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı