Aynalarla Küslüğü Edirne’de Son Buldu

Aynalarla Küslüğü Edirne’de Son Buldu

Silahını temizlerken yaşadığı talihsiz kaza sonrası yüzü parçalanan ve bir buçuk yıl aynalara küsen 24 yaşındaki Erdoğan Akyüz'ün yüzü Edirne'de...

Silahını temizlerken yaşadığı talihsiz kaza sonrası yüzü parçalanan ve bir buçuk yıl aynalara küsen 24 yaşındaki Erdoğan Akyüz'ün yüzü Edirne'de güldü.

Van'da yaşadığı kaza sonrası ambulans uçakla İstanbul'a oradan da karayolu ile Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilen, 24 yaşındaki Akyüz, üst üste geçirdiği 7 başarılı cerrahi operasyon sonrası bir buçuk yıl sonra hayata umutlu gözlerle bakmaya başladı.

Türkiye'nin en doğusundan en batısı Edirne'ye gelerek Trakya Üniversitesi'nde ardı ardına geçirdiği başarılı operasyonlar sonrası genç adamın parçalanan yüzü eski haline döndürülmeye çalışıldı.

Van'da yaşadığı kazayı anlatan talihsiz genç Akyüz, "Ben Vanlıyım, orada yaşıyorum. Bir buçuk sene önce silahımı temizlerken, nasıl olduysa silah yere değdi ve ateş aldı. Elimde patladı ve yüzüme geldi. Zaten gerisini ben hatırlamıyorum. Yaklaşık 4 ay sonra ben Edirne'de gözümü açtım" dedi.

"KENDİMİN GÖRMEYEYİM DİYE, AYNALARI GAZETE İLE KAPLADILAR"

Akyüz, geçirdiği kaza sonrası yüzünün durumunu görmemesi için ailesinin evde bulunan aynaları gazete ile kapladını anlatarak, "Ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Anneme sordum "Ne oldu bana" dedim. O da "silah patladı, yüzüne geldi" dedi. Sonra merak ettim, aynaya bakmak istedim. Kendimi görmeyeyim diye aynaları gazete ile kaplamışlardı. Yüzüm o kadar kötü bir durumdaydı. Ben o zaman kendime baktığım zaman yaşama umudumu kaybetmiştim. Benim tedavimde emeği geçen başta Yrd. Doç. Dr. Serkan Balta olmak üzere tüm hekimlerimize minnettarım, çok teşekkür ediyorum. Allah doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin" şeklinde konuştu.

"HAYALİM GÜZEL BİR YUVA KURMAK"

Yaşadığı kaza öncesinde inşaat işlerinde çalıştığını dile getiren Akyüz, "24 yaşındayım. İnşaat işlerinde çalışıyordum. Yaşadığım kaza sonrası eskiden yiyemiyordum, içemiyordum, elim ayağım tutmuyordu, çok başarılı operasyonlar geçirdim. Şimdi ise Allah'ın izni ile eski halime gelirsem eğer her gencin istediği gibi güzel bir yuva ve güzel bir iş istiyorum" dedi.

"HASTAMIZLA İLGİLİ BAZI KOZMETİK İŞLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ"

Trakya Üniversitesi Plastik Rekonstrüktüf ve Estetik-El Cerrahi Kliniği hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Serkan Balta ise 14-15 ay önce Akyüz'ün talihsiz bir kaza sonucu yüzünde ağır hasar oluştuğunu belirterek, ardı ardına 7 ameliyat geçirdiğini ve ameliyatların yaklaşık toplam sürelerinin 48 saati bulduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Balta, ilk dört aylık süreçte hızlı bir operasyon dönemi yaşadıklarına değinerek, "Yaşamanı devam ettirebilmesi için gerekli müdahaleler yapıldı. Bunların hepsini mikro cerrahi yöntemlerle hastamızın kendi dokularını kullanarak yaptık. Şu an için yeme-içme, konuşma gibi fonksiyonlarımız normale döndü. Bundan sonraki süreçte hastamızla ilgili bazı kozmetik işlemlere devam edeceğiz. İşlemlerimizin yüzde 70-80'lik kısmı tamamlandı diyebiliriz. Van'dan gelerek kontrollerine devam ediyor. Bundan sonraki yaşamında da kendisine başarılar diliyorum. Kısa bir dönem içerisinde iyi bir iş ve eş bulacaktır kendisi. Daha güzel bir yaşantı diliyorum" ifadelerini kaydetti.